Φοιτητές κατέλαβαν το χώρο που συνεδρίαζε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Εκρηκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς την ώρα που συνεδρίαζε η Σύγκλητος, εισέβαλαν στο χώρο της συνεδρίασης περίπου 30 φοιτητές Φοιτητές, θέλοντας να συμμετάσχουν στην συνεδρίαση και ζητώντας να μην εφαρμοστεί ο ο σχετικός νόμος που έχει ψηφιστεί από την κυβέρνηση, ενώ αντιδρούν και στην εξαγγελία του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη για τη φύλαξη των πανεπιστημιακών σχολών.

Ο Πρύτανης ζήτησε από τους φοιτητές να αποχωρήσουν,

σημειώνοντας ότι παρανόμως βρίσκονται στην αίθουσα. Οι φοιτητές αρνήθηκαν να φύγουν και ο κ. Φορτσάκης διέκοψε τη συνεδρίαση.

Στη συνέχεια και εν μέσω αντεγκλησεων ο Πρύτανης τόνισε στους φοιτητές ότι δεν πρόκειται να ξαναμπούν στην Πρυτανεία και -σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ- προανήγγειλε την κατάθεση μηνύσεων, ενώ έδωσε προθεσμία αποχώρησης μισή ώρα μετά την οποία θα γινόταν κλήση της αστυνομίας.

Οι φοιτητές, που αντιδρούν στο θέμα της φύλαξης και του ελέγχου της εισόδου στο Πανεπιστήμιο, ζήτησαν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση της συγκλήτου που θα εξέταζε το ζήτημα, ενω ο Πρύτανης τους τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και είναι παράνομο και παρέπεμψε την ενημέρωση των φοιτητών για τις 12 το μεσημέρι όπως είχαν κληθεί από την Πρυτανεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα