«Πόρτα» σε ΔΗΜΑΡ για πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας

Δοκιμάζεται εκ νέου η κυβερνητική συνοχή καθώς ακούστηκε το πρώτο επίσημο «όχι» σε νέα παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Το «όχι» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις διευκολύνσεις δανειοληπτών.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Ανάπτυξης απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε η κοινοβουλευτική

ομάδα της ΔΗΜΑΡ και η οποία ζητούσε παράταση του «παγώματος» των πλειστηριασμών για δύο επιπλέον έτη (2014-2016), ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν προτιθέμεθα να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα τώρα».

«Θα το κάνουμε αργότερα, αλλά να είστε βέβαιοι ότι φυσικά θα ληφθούν υπόψη όλες οι απόψεις και πως η κυβέρνηση, όπως και πέρυσι, θα αντιμετωπίσει το ζήτημα με τη μέγιστη κοινωνική ευαισθησία» σημείωσε.

Ο κ. υπουργός, υπενθύμισε ότι το πάγωμα των πλειστηριασμών για το 2013 αποτελεί πρωτοβουλία της παρούσας κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Δόθηκε παράταση στην άρση πλειστηριασμών έως τέλος 2013 και η παράταση ισχύει και θα ισχύει για 6-7 μήνες. Από εκεί και πέρα η πρακτική είναι να νομοθετούμε στο τέλος της χρονιάς, γιατί αυτό λέει και η κοινή λογική, για να δούμε τα δεδομένα της εποχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα