Πολλαπλό το πλήγμα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Την πιο δύσκολη εβδομάδα τους πέρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μετά το κύμα αποχωρήσεων που έπληξε το κόμμα. Μεταξύ των «αποδημούντων» περιλαμβάνονται ορισμένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη, όπως ο Χρήστος Ζώης και ο Κώστας Μαρκόπουλος˙ αποχωρήσεις που έπληξαν το κύρος του κινήματος και προκάλεσαν εντύπωση στην κοινή γνώμη. Ωστόσο, η φυγή των στελεχών δεν ήταν το καίριο χτύπημα. Εκείνο που πλέον τίθεται υπό αμφισβήτηση είναι η εικόνα του ασυμβίβαστου πολιτικού ηγέτη

που προσπαθεί να οικοδομήσει ο Πάνος Καμμένος.

Ο λόγος είναι πως τα περισσότερα –πρώην– μέλη των ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως οι κ. Μαρκόπουλος, Ζώης, Μανώλης, Σταμάτης, Γιαννάκης και Κουράκος, αποχώρησαν με καταγγελίες κατά του προέδρου και του τρόπου που χειρίζεται τις υποθέσεις του κόμματος. Μεταξύ όσων ακούστηκαν ήταν η υπόθεση με το non paper προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την περασμένη άνοιξη και η ενδεχόμενη μυστική χρηματοδότηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από ανθρώπους όπως ο Γιώργος Βουλγαράκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, μίλησε για συνομωσία και για σχέδιο διάλυσής του κόμματος από επαγγελματίες: «Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σχέδιο διάλυσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απόλυτα ερασιτεχνικό, αλλά προωθούμενο από επαγγελματίες που στηρίζουν την τρόικα» δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «δεν έχουμε ούτε χρηματοδότες ούτε αφεντικά».

Σε κάθε περίπτωση, η προσεχής περίοδος είναι κρίσιμη για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς θα κριθεί ποιοι θα συνεχίσουν στο πλευρό του κ. Καμμένου και πόσο ισχυρό θα είναι το κόμμα, μετά την πολιτική του περιπέτεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα