Πολιτική κοινωνικής… δικτύωσης

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησής του με το i-pad, πολλοί απόρησαν, άλλοι μειδίασαν και άλλοι ζήλεψαν την ευχέρεια του πρώην πρωθυπουργού να χειρίζεται κάθε τι νέο σχετικά με την τεχνολογία.

Ακόμη και τις κρίσιμες ημέρες αναζήτησης συναινετικού πρωθυπουργού, πηγή ενημέρωσης δεν ήταν τα ΜΜΕ, αλλά τα S/M, κοινώς social media.

Ρεπορτάζ:

Ντίνα Καραμάνου

«Απολύτως ανακριβείς» χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού πληροφορίες, που αναφέρουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου επί Γεωργίου Παπανδρέου απασχολούνταν 100 άτομα στον τομέα των social media. «Η αλήθεια είναι ότι απασχολούνταν τρία άτομα, εκ των οποίων έχουν μείνει δύο», διευκρινίζει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου. Η είδηση είχε προκαλέσει σάλο σε μια περίοδο όμως, που οι περισσότεροι βουλευτές είχαν λάβει το μήνυμα. Το facebook, το twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον το νέο τους…μπαλκόνι.

Έκλεισε τα γραφεία και…άνοιξε λογαριασμούς με το facebook

Τα δάχτυλα του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή Πάνου Καμμένου έχουν πάρει «φωτιά». Από τη σελίδα του στο facebook ο βουλευτής ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, καθώς και ότι δεν θα επιστρέψει στη Ν.Δ., αν το κόμμα την υπερψηφίσει. Από το facebook επίσης ο βουλευτής εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κατάργηση των γενικών γραμματειών Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου. Από τον ίδιο ιστότοπο έκανε και την πιο εντυπωσιακή αντιπολιτευτική του κίνηση. Δημοσίευσε λίστες κινήσεων των λεγόμενων CDS, στα οποία έχει επενδύσει εταιρεία, με την οποία -σύμφωνα πάντα με τον Πάνο Καμμένο- συνεργάζεται ο αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου, Αντρίκος.

Την καταγγελία έχει κάνει και στη Βουλή με την μορφή επερώτησης, για την οποία όμως εδώ και δύο μήνες δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση. Έτσι, επέλεξε την οδό του διαδικτύου για να κάνει τις πληροφορίες του ευρέως γνωστές. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Αττική» ο Πάνος Καμμένος, «πλέον χρησιμοποιώ μόνο το διαδίκτυο για να επικοινωνώ με τους πολίτες. Έχω καταργήσει όλα τα πολιτικά γραφεία μου και δεν έχω ούτε υπαλλήλους. Άλλωστε, είναι ο πιο άμεσος τρόπος και δεν δαπανώ χρήματα πλέον, σεβόμενος απόλυτα τα δεινά του ελληνικού λαού».

Για την ιστορία πάντως, η σελίδα του Πάνου Καμμένου φιλοξενεί 20.593 φίλους, που έχουν δηλώσει συμμετοχή (δεν είναι προσωπική σελίδα με περιορισμό «φίλων», αλλά φόρουμ) ενώ την επίμαχη ανάρτηση σχολίασαν 851 χρήστες, από τους οποίους οι 116 την κοινοποίησαν και στις δικές τους σελίδες.

Η Εύα και το…δημοψήφισμα

Με μια επιστολή της στο Γιώργο Παπανδρέου και με μια ανάρτηση στο twitter η Εύα Καϊλή εξέφρασε τη διαφωνία της με το εξαγγελθέν δημοψήφισμα, θέτοντας στη συνέχεια και το τελεσίγραφο προς τον αρχηγό του κόμματος: «ή το παίρνεις πίσω ή φεύγω». Από τότε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενημερώνει καθημερινά τη σελίδα της και ανακοινώνει τις κινήσεις της μέσω twitter. Μέσω της ίδιας σελίδας εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά της για την περίφημη... «καλτσοδέτα

Keywords
Τυχαία Θέματα