Π. Οικονόμου: Δεν κόβεται το ρεύμα στους οικονομικά αδύναμους

«Σε κανένα νοικοκυριό δεν πρόκειται να κοπεί το ηλεκτρικό», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτού Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με το ειδικό τέλος ακινήτων και την είσπραξή του από τη ΔΕΗ.

Ο κ. Οικονόμου συμπλήρωσε,

πως «αυτό ισχύει για νοικοκυριά που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία» και αρνήθηκε ότι έχουν υπάρξει διακοπές ρεύματος εξαιτίας της μη πληρωμής του έκτακτου τέλους ακινήτων, σημειώνοντας, πως η εντολή που έχει δοθεί στην επιχείρηση μέσω εγκυκλίου είναι «να μην υπάρξει διακοπή λόγω αδυναμίας. Υπάρχει τρόπος με τον οποίον οικονομικά αδύναμοι προστρέχουν στην Εφορία και ζητάνε να μη γίνει διακοπή. Ακόμα και αν απορριφθεί το αίτημά τους, υπάρχει δικαίωμα ένστασης».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών «υπάρχουν μεγαλοφειλέτες προς τη ΔΕΗ, που δεν πληρώνουν, προφασιζόμενοι πως αδυνατούν λόγω του τέλους».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» απαντώντας στον κ. Οικονόμου αμφισβήτησε το γεγονός ότι δεν έχει κοπεί το ρεύμα σε ελληνικά νοικοκυριά και κάλεσε επίσης την κυβέρνηση μέσω του κ. Οικονόμου, να επανεξετάσει την πρόταση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» για πλήρη κατάργηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και λήψη ισοδύναμων δημοσιονομικών μέτρων, καθώς το έκτακτο ειδικό τέλος είναι «άδικο και ισοπεδωτικό».

«Το τέλος προβλέπεται δια νόμου και είναι έκτακτο, διετούς διάρκειας. Θα ενσωματωθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο, γιατί υπάρχουν και άλλοι φόροι στο ακίνητο. Εσείς προτείνετε ισοδύναμα μέτρα, αλλά δεν τα αναφέρετε συγκεκριμένα γιατί προφανώς είναι πολύ σκληρά. Καθώς και το δικό σας κόμμα είναι προσκεκλημένο στη συζήτηση για το φορολογικό, ελάτε εκεί να μας τα πείτε» κατέληξε απαντώντας στην κριτική του ανεξάρτητου βουλευτή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα