Πλεόνασμα άνω του 1,5 δισ. ευρώ και μείωση φόρων

Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις υπόσχεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» υπό τον όρο βέβαια να συνεχιστεί η ύπαρξη πλεονασμάτων και παράλληλα αποκαλύπτει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ, προαναγγέλλοντας τη διανομή ποσού πάνω από 1 δισ. ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους.

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι στην επόμενη διετία θα μειωθούν και ταμειακά οι φόροι,

αφού αποπληρώνονται φόροι που έχουν σωρευτεί από τα προηγούμενα έτη.

«Στόχος μου παραμένει: φόρος κερδών στο 15%. Αυτό όμως θα προχωρήσει μόνο σταδιακά και μόνο εφόσον πιάνουμε τα πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια. Ταμειακή μείωση φόρων θα έχουμε ήδη από εφέτος. Για παράδειγμα, η ταμειακή μείωση φόρου για τα ακίνητα από το 2013 ως το 2016 θα φτάσει το 38%», είπε χαρακτηριστικά ο Αντ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός αποκαλύπτει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ προαναγγέλλει τη διανομή ποσού πάνω από 1 δισ. ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους. Στην ίδια συνέντευξη ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με το σχέδιό του για την οικονομία οδηγεί σε εθελοντική χρεοκοπία τη χώρα και προσθέτει: "Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα αμφισβητήσει το χρέος ουσιαστικά αποτελεί αναγγελία...εθελοντικής χρεοκοπίας".

Keywords
Τυχαία Θέματα