Η κρίση... «έφερε» τις προσφορές στο διαδίκτυο

-Τι ισχύει για τις προσφορές

-Ποιο είναι το πραγματικό κέρδος του καταναλωτή

του Παναγιώτη Τσουνάκα

Τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερες είναι οι εταιρείες που προσφέρουν μέσω των sites στο διαδίκτυο μειωμένες τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες. Οι περισσότερες από αυτές τις ιστοσελίδες δίνουν την ευκαιρία σε αρκετούς καταναλωτές εν καιρώ κρίσης να μπορέσουν να επωφεληθούν μέσω των προσιτών τιμών που παρέχουν και προωθούν.

Πως λειτουργούν οι ιστοσελίδες των προσφορών

Οι ιστοσελίδες αυτές μέσω διαφημίσεων

γίνονται γνωστές στο πλατύ καταναλωτικό κοινό, προσφέροντας καθημερινά εκατοντάδες προϊόντα. Αυτή την στιγμή στη χώρα υπάρχουν τουλάχιστον 20 καταμετρημένες ιστοσελίδες προσφορών. Η λειτουργία είναι απλή: Ο κάθε χρήστης βλέπει την διαφήμιση που κυκλοφορεί σε κάποιο μεγάλο σε επισκεψιμότητα site, στη συνέχεια πηγαίνει στην οικεία σελίδα, πληκτρολογεί το email του και εγγράφεται στα ψηφιακά ενημερωτικά φυλλάδια, τα οποία έρχονται κάθε μέρα, ενημερώνοντάς τον για τις καθημερινές προσφορές. Ακολούθως, αφού ενημερωθεί για τις προσφορές, μπορεί να επιλέξει το προϊόν ή την υπηρεσία που τον ενδιαφέρει.

Τα site συνεργάζονται καθημερινά με επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να διαφημίσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές. Τα sites δεν πωλούν απευθείας τα προϊόντα, απλά παίζουν τον ρόλο του μεσολαβητή ανάμεσα στις εταιρείες και το κοινό. Αυτό που ουσιαστικά αγοράζει ο καταναλωτής από το site είναι ένα εκπτωτικό κουπόνι, με το οποίο ο καταναλωτής μπορεί στη συνέχεια να αγοράσει το προϊόν ή την υπηρεσία στην τιμή που αναγράφεται.

Η αγορά δεν πραγματοποιείται με μετρητά, αλλά μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, προσφέροντας την απαραίτητη ασφάλεια στις συναλλαγές, ενώ το κουπόνι αποστέλλεται από το site στο σπίτι του ενδιαφερόμενου μέσω ταχυδρομείου ή με e-mail, το οποίο πρέπει να εκτυπωθεί. Στη συνέχεια ο ενδιαφερόμενος προσκομίζει το κουπόνι κατά την αγορά του και επωφελείται της ειδικής προσφοράς.

Οι περισσότερες προσφορές δεν διαρκούν πολύ, αλλά μόνο μερικές ημέρες, ενώ καθημερινά προστίθενται νέες. Οι τιμές ξεκινούν από πολύ-πολύ χαμηλά, από τα 5 ευρώ, και φθάνουν μέχρι και τα 300 ή 500 ευρώ, ανάλογα την εποχή, το προϊόν και την υπηρεσία που προσφέρεται, ενώ ο κάθε χρήστης μπορεί να προμηθευτεί μέχρι και 20 κουπόνια, τα οποία δεν είναι ονομαστικά και άρα μεταβιβάζονται.

Τι κερδίζει ο καταναλωτής

Ο κάθε καταναλωτής μπορεί να βρει καθημερινά με μικρή έρευνα στο διαδίκτυο αρκετά sites με αξιόλογες προσφορές και ειδικά στην σημερινή δύσκολη για όλους οικονομικά εποχή. Αρκετές από αυτές τις προσφορές αποτελούν όαση μπροστά στις τιμές της αγοράς. Το κέρδος των εταιρειών που ασχολούνται με τον συγκεκριμένο τομέα είναι σχετικά χαμηλό, καθώς στοχεύουν σε μαζική αγορά των προσφορών, από όπου και εξασφαλίζεται το κέρδος των sites και των εταιρειών που τις προσφέρουν. Επίσης υπάρχει τεράστια ποικιλία στα προϊόντα και στις υπηρεσίες, που δεν μπορεί κάποιος να βρει αλλού σε συ

Keywords
Τυχαία Θέματα