Πιάστηκε από τα... μικρόφωνα

Θύμα των μικροφώνων και της απροσεξίας του έπεσε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Τζίρι Ρουσνόκ, καθώς ακούστηκε από τα ανοικτά μικρόφωνα του κοινοβουλίου της χώρας του η συνομιλία του με τον υπουργό Άμυνας Βλάστιμιλ Πίτσεκ. Η συνομιλία αφορούσε την κηδεία του Νέλσον Μαντέλα την οποία ο Τσέχος πρωθυπουργός ήθελε να αποφύγει, ελπίζοντας να πάει στη Νότιο Αφρική ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέρμαν.

Συγκεκριμένα ο Τσέχος πρωθυπουργός είπε στον υπουργό Άμυνας:

"Ελπίζω ότι ο πρόεδρος θα πάει στη θέση μου. Τρέμω στην ιδέα ότι θα πάω". Και πρόσθεσε: " Έχω ένα γεύμα και επίσης ένα δείπνο φίλε μου, αλλά φοβάμαι ότι θα είμαι υποχρεωμένος να πάω. Δεν έχω καμιά όρεξη".

Το άσχημο γι’ αυτόν όμως είναι πως ο πρόεδρος της χώρας αναρρώνει από τραύμα στο γόνατο και η παρουσία του στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα, στις 15 Δεκεμβρίου, είναι αμφίβολη και για αυτό είπε στον υπουργό του ο Ρουσνόκ: "Πώς θα μπορέσει να σκαρφαλώσει τις σκάλες του αεροπλάνου. Πιστεύω ότι δεν θα ανέβει στο αεροπλάνο, χάθηκα".

Μάλιστα ο Ρουσνόκ είχε πριν απευθύνει συλλυπητήριο μήνυμα στο οποίο εξέφραζε τη «βαθειά του οδύνη» για το θάνατο του Μαντέλα. Τελικά ο Τσέχος πρωθυπουργός, ζήτησε συγγνώμη για τα λόγια του σήμερα με σύντομο μήνυμα που έστειλε στα τσεχικά μέσα ενημέρωσης, παραδεχόμενος ότι δεν μίλησε όπως έπρεπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα