Καμιά «αποστασία» στη Βουλή-Ναι στον Προϋπολογισμό

Λαμβάνοντας τις θετικές ψήφους της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2014, καθώς, σε σύνολο 296 ψήφων, υπέρ ψήφισαν 153 και κατά 142, ενώ «παρών» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιώργος Κασαπίδης και από τη διαδικασία απουσίαζε ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

έκανε λόγο για αληθινές επαναστάσεις στον προϋπολογισμό, τέτοιες που κατάφεραν να μη χρειαστεί δανεικά η χώρα μας για πρώτη φορά εδώ και χρόνια και με την επιτυχία του πρωτογενούς πλεονάσματος να έχει γίνει το πρώτο βήμα για την αποδέσμευση από το μνημόνιο .

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι «όλοι μας επιζητούμε την αποδέσμευση από το μνημόνιο και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αποδεσμευτούμε από το μνημόνιο. Έτσι εξασφαλίζεται και η πραγματική εθνική μας ανεξαρτησία. Όχι με δανεικά».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εμφατικά στα αποτελέσματα του προϋπολογισμού του 2013 και το πρωτογενές πλεόνασμα για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας λέγοντας ότι «αυτά είναι η πραγματική επανάσταση και όχι η επανάσταση του ψέματος που είπε απόψε ο κ. Τσίπρας».

«Όπως συμβαίνει με όλες τις επαναστάσεις, έγιναν πολλές θυσίες για να πετύχουν αυτές τις επαναστάσεις. Αντίθετα όμως με άλλες ψευδεπίγραφες επαναστάσεις, οι δικές μας πιάνουν τόπο και βάζουν τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

«Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε και αυτό είναι επιτυχία. Και ενώ καταρρέαμε από πλευράς ανταγωνιστικότητας, τώρα βελτιωνόμαστε σε όλους τους δείκτες και αυτό είναι μια πραγματικότητα που μόνο οι λαϊκιστές δεν βλέπουν», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αντίθετα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε την Ελλάδα που βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση λέγοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο δεινή θέση των τελευταίων 60 ετών με το μνημόνιο να καταστρέφει τη χώρα μένοντας στην Ιστορία ως μία τραγωδία, ενώ δεν παράλειψε να πει για την ερχόμενη πενταετία της Αριστεράς και των συμμάχων της που θα είναι η επόμενη περίοδος, όπως πιστεύει για τη χώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με πρόσχημα να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ κατέσχεσε την περιουσία των Ελλήνων και εξαφάνισε το ευρώ από τη χώρα. "Κατασχέσατε την ελπίδα και την αυτοπεποίθηση των ανθρώπων, αντί να λογοδοτήσετε έρχεστε εδώ ως επιτυχημένοι", σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τους δύο δρόμους που ανοίγονται πλέον: τον καταστροφικό και φαύλο από τη μια πλευρά και το δρόμο της ριζικής αλλαγής από την άλλη, που προϋποθέτει σύγκρουση με την ταξική αδικία και την κοινωνική αναλγησία.

Για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Τσίπρας είπε ότι εξυπηρετούν το σχέδιο της τρόικας και προειδοποίησε ότι θα καταστρέψουν ολοσχερώς την οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα