Συλλαλητήριο αντίθεσης με πολλές αντιθέσεις

Με συμμετοχή πολύ λίγου κόσμου πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο το οποίο πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στην ψήφιση του προϋπολογισμού το βράδυ στη Βουλή μη βλέποντας βέβαια την αντίθεση στη διάθεση του κόσμου να ακολουθεί τα παρωχημένα μάλλον γι’ αυτόν

συνδικαλιστικά του όργανα…

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία όλοι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ άνοιξε και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ επισήμανε ότι ο υπό ψήφιση προϋπολογισμός περιορίζεται στο πλαίσιο μιας «μονομερούς εισπρακτικής λογικής», χωρίς να διαθέτει χαρακτηριστικά κοινωνικής δικαιοσύνης.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «κλείνει τα μάτια» στο επερχόμενο «φοροδοτικό κραχ», καθώς και στην «υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής, στην εισοδηματική καθίζηση του συνόλου των νοικοκυριών της χώρας», ενώ παράλληλα συζητά την «απαράδεκτη» απαίτηση της τρόικας για άρση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας».

Η ΑΔΕΔΥ τόνισε πως με τον προϋπολογισμό του 2014 συνεχίζεται για ένα ακόμη έτος η αντιλαϊκή πολιτική των περιοριστικών μέτρων, της σκληρής λιτότητας και της δραματικής μείωσης των κονδυλίων για την παιδεία, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση.

Υποστήριξε ακόμη πως ο φετινός κρατικός προϋπολογισμός αποτυπώνει ανάγλυφα την προσπάθεια της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ να συμπιέσουν ακόμα περισσότερο το εργατικό εισόδημα, να εξαφανίσουν κοινωνικούς τομείς και υπηρεσίες, να επιβάλουν ένα ληστρικό φορολογικό σύστημα, πολιτική που, όπως τονίζει, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα λαϊκά στρώματα στην πλήρη φτωχοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα