Περισσότερα χρήματα από την Ε.Ε. για τους πρόσφυγες ζητά η Ουγγαρία

«Η Ουγγαρία θέλει περισσότερα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αντιμετωπίσει τη χειρότερη προσφυγική κρίση μετά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν -χαρακτηρίζοντας «ταπεινωτικό τον τρόπο, με τον οποίο γίνεται η διάθεση κονδυλίων για την προστασία των συνόρων».

Σημειώνεται, πως η Ουγγαρία

είναι μέλος της ζώνης Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η γειτνίασή της με τη Σερβία και την Ουκρανία, που δεν είναι κράτη-μέλη της ΕΕ, την καθιστούν ελκυστική για τους πρόσφυγες.

Η χώρα έχει καταγράψει περισσότερες από 100.000 αφίξεις μεταναστών μέχρι τώρα φέτος σε σύγκριση με 43.000 ολόκληρο το 2014.

Μόνο τη Δευτέρα η αστυνομία κατέγραψε 2.093 πρόσφυγες, ο υψηλότερος αριθμός μέχρι τώρα φέτος.

Η Ουγγαρία κατασκευάζει ένα τείχος στα νότια σύνορά της με τη Σερβία προκειμένου να απωθήσει το αυξανόμενο κύμα μεταναστών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεσμευθεί για τη χορήγηση σχεδόν οκτώ εκατομμυρίων ευρώ σε βοήθεια και διάφορα άλλα μέτρα για την Ουγγαρία. Ωστόσο, ο Γιάνος Λαζάρ, αρχηγός του επιτελείου του Ορμπάν, δήλωσε στην καθημερινή εφημερίδα Magyar Hirlap πως χρειάζονται περισσότερα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση διανέμει τα χρήματα για την προστασία των συνόρων με ταπεινωτικό τρόπο. Τα παλιά κράτη-μέλη έχουν υφαρπάξει τα χρήματα από τα νέα μέλη», φέρεται να δήλωσε ο Λαζάρ.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα