Πατέρας και γιοι συνελήφθησαν για διακίνηση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ολόκληρη οικογένεια συνελήφθη σε επιχείρηση της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων.

Συγκεκριμένα, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκαν ο πατέρας και οι δύο γιοι του. Οι τελευταίοι την ώρα που μετέφεραν 20.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ενώ ο πατέρας, την ώρα που επιχειρούσε, πληροφορημένος για τη σύλληψη των γιων του, να μεταφέρει 270.000 ευρώ μέσα σε… τάπερ, για να αποφύγει την κατάσχεσή τους από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών που ερεύνησαν την υπόθεση, εκτιμάται ότι οικογενειακή ομάδα το τελευταίο τρίμηνο διακίνησε περισσότερα από 150.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, με τους διαφυγόντες δασμούς να υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ.

Οι συλλήψεις των δύο αδερφών ηλικίας 35 και 34 χρόνων, όπως και του 62χρονου πατέρα τους, έγιναν το πρωί της Πέμπτης, σε Γλυφάδα και Αγ. Δημήτριο, αντίστοιχα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε με τη σύλληψη του 35χρονου κοντά σε λαϊκή αγορά στη Γλυφάδα. Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα πακέτων λαθραίων τσιγάρων. Παράλληλα, άλλη ομάδα αστυνομικών, εντόπισε τον 34χρονο στον Άγιο Δημήτριο να βγαίνει από οικία-καβάτζα και να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκε επίσης μεγάλη ποσότητα πακέτων λαθραίων τσιγάρων.

Ο 34χρονος, επιχείρησε να διαφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Κατά τη διαδικασία ελέγχου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 62χρονο πατέρα τους να επιχειρεί να απομακρυνθεί από την οικία, με αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρήκαν μαγειρικά… τάπερ, που περιείχαν 261.500 ευρώ, χρήματα που θεωρείται ότι προήλθαν από την πώληση των λαθραίων.

Σε έρευνες στα διαμερίσματα και στον αποθηκευτικό χώρο, που διατηρούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 20.209 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 623 πακέτα λαθραίου καπνού, 264.730 ευρώ, δύο αυτοκίνητα και ένα φορτηγό.

Υπενθυμίζεται ότι από στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι οι διαφεύγοντες δασμοί από τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Το ζήτημα «καίει» το αρμόδιο Υπουργείο, πόσο μάλλον που προχώρησε πρόσφατα και σε αυξήσεις στις τιμές των νόμιμα διακινουμένων πακέτων.

Το άρθρο Πατέρας και γιοι συνελήφθησαν για διακίνηση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα