ΠΑΣΟΚ: Πρόεδρος από τη βάση στις 18 Μαρτίου

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ομόφωνα να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη βάση την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Στη συνεδρίασή του, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος αποφάσισε επίσης ότι θα προηγηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη την Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Μαρτίου στο ΣΕΦ και εν συνεχεία σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου το μεσημέρι

του Σαββάτου για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, οι οποίες πρέπει να πληρούν όλους τους όρους του καταστατικού του Κινήματος.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, «η ομόφωνη επαναβεβαίωση της, ήδη, ειλημμένης απόφασης, για τον απόλυτο σεβασμό στο καταστατικό, με την εκλογή από τη βάση της νέας ηγεσίας, τονίστηκε από όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ότι αποτελεί για το κόμμα μια σημαντική δημοκρατική κατάκτηση».

«Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα μπορούσε, σε καμία περίπτωσ, να υπάρξει οποιαδήποτε άλλη διαδικασία από εκείνη που ακολουθήθηκε στις κομματικές εκλογές του 2007 και που αποτέλεσε μοντέλο για εσωκομματικές διαδικασίες για άλλες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και άλλες χώρες στην Ε.Ε.», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο αν ετέθη στη συνεδρίαση θέμα ηθικού ασυμβίβαστου για το Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Μιχάλη Καρχιμάκη, ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε ότι «κανένα τέτοιο θέμα δεν ετέθη άμεσα ή έμμεσα από το σύνολο των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου». Πρόσθεσε επίσης πως «ασφαλώς οι εξ αγχιστείας συγγενικές σχέσεις δεν μπορούν να ενοχοποιούνται και να ποινικοποιούνται».

Σημείωσε ακόμη ότι «το Εθνικό Συμβούλιο αριθμεί 377 μέλη και πως η προϋπόθεση για την υποψηφιότητα είναι οι 94 υπογραφές».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε βέβαιος για τη μαζική συμμετοχή των φίλων του κινήματος στις διαδικασίες, ενώ σχετικά με τη φημολογία περί πιθανότητας πρόκλησης επεισοδίων στις κάλπες, ξεκαθάρισε ότι «δεν φοβόμαστε την κοινωνία, την οποία το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρό σύμμαχο». «Δεν φοβόμαστε ούτε επεισόδια ούτε τραμπουκισμούς. Όσοι ενδεχομένως να σχεδίαζαν επεισόδια είναι αυτοί που φοβούνται την κοινωνία, τους πολίτες, τις ελεύθερες δημοκρατικές διαδικασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά οκ. Μπεγλίτης.

Τέλος διευκρίνισε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα των διαγραφέντων και πως δεν υπάρχει κάτι νεότερο επ' αυτού.

Εξάλλου, νωρίτερα, κατά την ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να εγγυηθούν όλοι τις δημοκρατικές διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας και παράλληλα παρατήρησε ότι «οι θεμιτές φιλοδοξίες του καθενός θα κριθούν στην κοινωνία».

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη να συζητηθεί ανοικτά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, να αξιολογηθεί η πορεία του και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο ευθύνης για το μέλλον.

Σημείωσε ακόμη ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον δεν έχει λόγο ύπαρξης και κάνοντας μια ανασκόπηση των πολιτικών που ακολούθησε η κυβέρνησή του στάθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια και «κατέστησαν την Ελλάδα πρωταθλήτρια των με

Keywords
Τυχαία Θέματα