ΠΑΣΟΚ: Οιωνός πολιτικών εξελίξεων η εκδήλωση Παπανδρέου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πολλοί απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ περίμεναν με αγωνία τη χθεσινή εκδήλωση του ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και συνακόλουθα την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου,

προσμένοντας μια εμφατική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, πως θα επανεμφανιστεί στο πολιτικό προσκήνιο ως ηγέτης.

Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου τους διέψευσε, προτιμώντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους και απλά να αποδείξει εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ πως παραμένει στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης και θα αγωνιστεί για την ενδυνάμωσή της.

Μερικά παραπολιτικά από τη χθεσινή συγκέντρωση:

-Ο κόσμος στη συγκέντρωση στο Ζάππειο ήταν πάρα πολύς και ξεπερνούσε τα 1.500 άτομα, με τους περισσότερους, όπως είναι φυσικό, να είναι μεσήλικες. Ωστόσο, δυναμικό παρών έδωσε και η νεολαία και ιδιαίτερα οι γυναίκες! Πλήθος αυτοδιοικητικών, πρώην βουλευτών αλλά και στελεχών της παράταξης του ΠΑΣΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του.

-Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος σε μια αποστροφή του λόγου του, θυμήθηκε τους «Αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματος, διερωτώμενος χαρακτηριστικά: «Που πήγαν μετά την ανατροπή του Παπανδρέου όλοι αυτοί οι Αγανακτισμένοι…;».

-Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαρχής δεν έγινε δεκτός με ιδιαίτερη… θέρμη από το κοινό, αφού εκτός των έντονων, είναι αλήθεια, αποδοκιμασιών όταν μίλησε για τη συνεργασία με τη ΝΔ, διέκοψε τουλάχιστον 3 φορές την ομιλία του, μετά τα εν ρυθμώ συνθήματα (σ.σ. «Παπανδρέου, Παπανδρέου») των παρευρισκομένων για τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο μετά το πέρας της εκδήλωσης ο εκνευρισμός του κ. Βενιζέλου, ο οποίος ωστόσο είχε… μαζί του τον Νίκο Σαλαγιάννη, την Αφροδίτη Αλ – Σαλέχ και το Δημήτρη Καρύδη.

-Η οργάνωση της εκδήλωσης μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς ανοργάνωτης, λόγω του γεγονότος ότι διεξήχθη σε μια μικρή αίθουσα με περίπου 100 καρέκλες(!), ενώ στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου δεν υπήρχαν ούτε μεγάφωνα, ούτε οθόνη για να παρακολουθήσει ο κόσμος την ομιλία. Συν τοις άλλοις, ο κ. Παπανδρέου κατέφτασε στο χώρο της εκδήλωσης περίπου στις 20.10, δηλαδή σχεδόν 45 λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της εκδήλωσης.

-Οι φωτογράφοι επικέντρωσαν στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου αμέσως μόλις εμφανίστηκε, ενώ ο ίδιος χειροκροτήθηκε από μερίδα των συγκεντρωμένων.

-Ακόμη και τα αδέρφια του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου, Νίκος και Αντρίκος καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

-Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος (ο οποίος αποδοκιμάστηκε από ορισμένους), αλλά και από τη ΔΗΜΑΡ ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης.

-Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε «παρών» στις πολιτικές εξελίξεις, που θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα, λέγοντας: «Αναζητά ο κόσμος μας μια νέα αρχή. Εκφράζει το αίτημα και την ελπίδα για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Μια αναγέννηση του Κινήματός μας. Θα προσπαθήσω να υπηρετήσω αυτή την απαίτηση, όσο πιο σωστά μπορώ, όσο πιο απλά, όσο πιο ενωτικά, έχοντας συνείδηση της ιστορίας, της πορείας, της ευθύνης που μου αναλογεί». Περιγράφοντας τη νέα αρχή, είπε: «Μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θ συσπειρώνει γύρω της, με πολιτικούς και όχι άλλους όρους, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις».

-Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στην ηγεσία του κόμματος, όταν μίλησε για «οβιδιακού τύπου μεταλλάξεις του Κινήματος, που μόνο σύγχυση και καχυποψία προκαλούν στους πολίτες».

Το άρθρο ΠΑΣΟΚ: Οιωνός πολιτικών εξελίξεων η εκδήλωση Παπανδρέου εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα