Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μεγάλα προβλήματα έχει δημιουργήσει σε διάφορες περιοχές της χώρας η κακοκαιρία που μαίνεται τις τελευταίες ώρες σε όλη σχεδόν την επικράτεια. Το σκηνικό του καιρού περιλαμβάνει σήμερα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χαλαζοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια.

Η μπόρα που έπεσε στην Κοζάνη χθες παρέλυσε την πόλη. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά

ποτάμια, απροσπέλαστα για πεζούς και αυτοκίνητα, ενώ τουλάχιστον ένα ΙΧ παρασύρθηκε από τη δύναμη της βροχής.

Προβλήματα παρατηρούνται σήμερα στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή του Πηλίου, από την καταρρακτώδη βροχή που σημειώνεται τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, από νωρίς το πρωί έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για άντληση νερών από σπίτια και υπόγεια.

Επίσης, η πυροσβεστική προχώρησε και σε κοπή δέντρου στην οδό Αγίου Νικολάου, μεταξύ των οδών Κωσταντά και Ρήγα Φεραίου, ενώ εξαιτίας της βροχόπτωσης καταγράφηκαν εκτεταμένες κατολισθήσεις στη Ζαγορά Πηλίου.

Στο μεταξύ πολύ ισχυρή και με διάρκεια ήταν η νεροποντή που ξέσπασε σήμερα το πρωί στο Μεσολόγγι και η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να πλημμυρίσουν, ενώ σε αρκετά σημεία της πόλης η στάθμη του νερού ξεπέρασε το ύψος των πεζοδρομιών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε κυρίως στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της πόλης όπου γίνονται έργα, καθώς τα νερά κάλυψαν τελείως τα πεζοδρόμια και η οδήγηση έγινε επικίνδυνη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου δέχθηκε μια κλήση για βοήθεια από ηλικιωμένη η οποία βλέποντας την στάθμη των νερών να ανεβαίνει φοβήθηκε ότι τα νερά θα μπουν στο σπίτι της και κάλεσε την Πυροσβεστική η οποία δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Το άρθρο Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα