ΠΑΣΟΚ: Μεγάλες αλλαγές εν όψει επαναληπτικών εκλογών

Την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς και το πώς θα πραγματοποιηθεί αυτό, προτίθεται να ανακοινώσει την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Εξάλλου, τα πρώτα του σχέδια για το εύρος και την κατεύθυνση αυτών των αλλαγών ανέπτυξε ο κ. Βενιζέλος σε άτυπη σύσκεψη

που συγκάλεσε τη Δευτέρα στην Ιπποκράτους με τους κ.κ. Άννα Διαμαντοπούλου, Φώφη Γεννηματά, Ανδρέα Λοβέρδο, Κώστα Σκανδαλίδη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος προσανατολίζεται στη συγκρότηση δύο Επιτροπών: Μια Επιτροπή ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ και μια Επιτροπή για την προετοιμασία του κόμματος ενόψει ενδεχόμενων εκλογών.

Πάντως, δεν έχει γνωστοποιηθεί μέχρι αυτή τη στιγμή, ποιά στελέχη θα συμμετέχουν στις εν λόγω επιτροπές, καθώς η πρόθεση του κ. Βενιζέλου είναι η πλήρης ανανέωση του ΠΑΣΟΚ και των οργάνων του. Πολλά στελέχη, μεταξύ άλλων πρώην υπουργοί και βουλευτές που δεν εξελέγησαν στις εκλογές της 6ης Μαίου διεκδικούν ρόλο στην παρούσα συγκυρία.

Τέλος, όπως είχε πει ο κ. Βενιζέλος σε σύσκεψη με στελέχη του κόμματος, «το ΠΑΣΟΚ έχει σαπίσει και πάσχει από κυβερνητισμό», εννοώντας προφανώς ότι θα αλλάξει εκ τω βάθρων το Κίνημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα