Ηλεκτρικό Scooter από τη Smart

Οι κατασκευαστές του Smart, μετά την κατασκευή του πιο μικρού αυτοκινήτου πόλης, επεκτείνουν την ιδέα τους και σε άλλα μέσα μεταφοράς. Πριν από λίγο καιρό έκανε την εμφάνιση του το smart ποδήλατο, ενώ τώρα η ίδια ομάδα σχεδιάζει

το οικολογικό Smart eScooter, που θα κινείται με μπαταρία και θα τροφοδοτεί τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη.

Το μοντέλο, το οποίο είχε παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού ήδη από το 2010, τώρα έρχεται η ώρα που θα βγει στους δρόμους, προσθέτοντας την δική του πινελιά στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Το μοντέλο παραγωγής ενδέχεται να διαφέρει αρκετά σε σχέση με το μοντέλο που παρουσιάστηκε στην έκθεση πριν από 2 χρόνια, όμως σίγουρα αυτό που θα κυκλοφορήσει θα έχει έντονα φουτουριστικά στοιχεία και πράσινα χαρακτηριστικά.

Η μπαταρία λιθίου που διαθέτει είναι 48Volt και τροφοδοτεί έναν κινητήρα μόλις 5PS. Φυσικά ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να μην εκτοξεύσει τις επιδόσεις του, όμως εκτοξεύει την αυτονομία, καθώς το Scooter μπορεί τα ταξιδέψει με μια μόνο φόρτιση έως και 100 χιλιόμετρα στην πόλη με ταχύτητες που αγγίζουν τα 45 χιλιόμετρα την ώρα, προσφέροντας οικονομία και μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μαζική παραγωγή του Smart eScooter αναμένεται να ξεκινήσει το 2014, ενώ στο τέλος της ίδιας χρονιάς θα κυκλοφορήσει στους δρόμους.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα