Παρουσιάστηκαν τα iPhone 5S και iPhone 5C

Μετά από μήνες έντονων φημολογιών, διαρροών και υποθέσεων, η Apple παρουσίασε την Τρίτη στην έδρα της, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, το iPhone 5S και το φθηνότερο, πλαστικό iPhone 5C.

Tα στοιχεία του iPhone 5C ωστόσο, μάλλον διέψευσαν όσους προέβλεπαν ότι η Apple

θα λανσάρει ένα πραγματικά φθηνό και προσιτό μοντέλο για να διεισδύσει στις ως τώρα ανεκμετάλλευτες αγορές: Η έκδοση των 16GB θα πωλείται στις ΗΠΑ χωρίς συμβόλαιο στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 549 δολαρίων (περίπου 415 ευρώ).

Η εκδήλωση σε μια κατάμεστη από δημοσιογράφους αλλά και διάσημους καλεσμένους αίθουσα ξεκίνησε ακριβώς στις 8 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ στην σκηνή, φορώντας το κλασσικό κατάμαυρο πουκάμισο και το παντελόνι τζιν. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο συνιδρυτής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ και ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ.

Όσον αφορά στο λειτουργικό σύστημα iOS7, ο Τιμ Κουκ προέβλεψε ότι τον επόμενο μήνα η Apple θα παράξει την υπ' αριθμόν 700.000.000 συσκευή της με αυτό το λογισμικό. Τον Κουκ ακολούθησε στη σκηνή ο Γκρεγκ Φεντερίγκι, διευθυντής λογισμικού της Apple, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι με το iOS7 η φωνή της υπηρεσίας Siri θα μπορεί να αλλαχθεί και σε ανδρική. Το iOS7 είπε θα είναι συμβατό με συσκευές iPhone 4 και iPad 2 και ασφαλώς και με τις νεότερες.

Το iPhone 5C θα είναι φθηνότερο μόνο σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα: Η έκδοση με μνήμη 16 GB θα κοστίζει 99 δολάρια όταν συνοδεύεται από διετές συμβόλαιο, αλλά η τιμή του θα φθάνει στα 549 δολάρια χωρίς συμβόλαιο με πάροχο.

Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή,13 Σεπτεμβρίου, ενώ στα καταστήματα στις ΗΠΑ θα διατίθεται από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Τα νέα iPhone 5S και 5C θα κυκλοφορήσουν παράλληλα με τις ΗΠΑ και στην Κίνα στις 20 Σεπτεμβρίου. «Είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να διαθέσουμε ένα iPhone από την αρχή στην Κίνα» θριαμβολόγησε ο Φιλ Σίλερ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το φθηνό iPhone 5C θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα παράλληλα με το 5S. H Ελλάδα θα είναι στο δεύτερο κύμα των χωρών που θα διατεθούν τα νέα προϊόντα της Apple, τα οποία θα έχουν καλύψει την παγκόσμια αγορά ως τον Δεκέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα