Έδεσαν και τραυμάτισαν 84χρονη για να της πάρουν 150 ευρώ

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης της ληστείας σε βάρος 84χρονης μέσα στο σπίτι της στη Λαμία προέβη η Αστυνομία Λαμίας, καθώς συνέλαβε δύο άτομα, ηλικίας 26 και 14 ετών, συγγενείς μεταξύ τους, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, χθες το πρωί η ηλικιωμένη βρέθηκε τραυματισμένη μέσα στο σπίτι της, ενώ όπως διαπιστώθηκε οι εσωτερικοί χώροι είχαν ερευνηθεί, χωρίς να υπάρχουν ίχνη παραβίασης του σπιτιού.

Μετά

από τη συλλογή στοιχείων και την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας εντόπισαν και προσήγαγαν το πρωί από περιοχή της Λαμίας τον 14χρονο, ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε τη συμμετοχή του στη ληστεία .

Όπως προέκυψε, μαζί με τον 26χρονο συνεργό του, εισήλθαν προχθές το βράδυ από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι της ηλικιωμένης.

Στη συνέχεια έδεσαν τα χέρια και τα πόδια της με μονωτική ταινία και τη χτύπησαν στο πρόσωπο, προκαλώντας της σοβαρές σωματικές βλάβες. Ακολούθως, αφού ερεύνησαν του χώρους του σπιτιού, βρήκαν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η 84χρονη μεταφέρθηκε χθες το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραμένει για νοσηλεία.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του 26χρονου, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή των δύο συλληφθέντων στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα