Παραδοσιακά κάλαντα στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης

Τα κάλαντα έψαλλαν στον πρωθυπουργός το πρωί της Δευτέρας (23/12) στο Μέγαρο Μαξίμου. Πόντιοι, Κρητικοί, τίμησαν το έθιμο επισκεπτόμενη τον Α. Σαμαρά και τη σύζυγός του, για τις καθιερωμένες ευχές.

Ο Αντώνης Σαμαράς μοίρασε σε όλους από ένα βιβλίο με τα κάλαντα απ' όλη την Ελλάδα, ένα γούρι για το 2014 αλλά και γλυκίσματα.
Η λέσχη Ποντίων Νάουσσας χόρεψε μπροστά στο

ζεύγος Σαμαρά έναν πυρρίχιο χορό. Οι εκπρόσωποι των ποντίων δώρισαν στην Γεωργία Σαμαρά ένα ημερολόγιο με βότανα για την ομορφιά.
Σειρά πήραν στη συνέχεια τα παιδιά του ιδρύματος Χατζηκώνστα και ακολούθησαν οι βρακοφόροι της Κρήτης.
Οι κρητικοί δώρισαν στην Γεωργία Σαμαρά ένα βιβλίο με την ιστορία της Κρήτης, του τόπου της γιαγιάς της όπως τόνισαν και στον πρωθυπουργό το έργο κρητικού ζωγράφου που αναπαριστά την αρπαγή της Ευρώπης.
Μάλιστα είχαν να αφιερώσουν στον πρωθυπουργό και δυο μαντινάδες με αποδέκτες τόσο την τρόικα, όσο και τον Γιάννη Στουρνάρα:
-Η συνταγή της τρόικας έχει πολύ αλάτι και αν δεν αλλάξει η συνταγή θα χάσει τον πελάτη
-Χρόνια πολλά από τους βρακοφόρους
χαράτσια τέρμα της ΔΕΗ και απ' τον Στουρνάρα φόρους...
Τα κάλαντα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης
Παραδοσιακά κάλαντα ήχησαν και στο Υπουργείο Εξωτερικών. Υπό τον ήχο της ποντιακής λύρας, μέλη του τμήματος χορού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, έψαλαν τα κάλαντα στην πολιτική ηγεσία και στα στελέχη του Υπουργείου και στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο.

Ακολούθησαν μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων που έψαλαν τα Κάλαντα και έδωσαν θερμές ευχές στον υπουργό, Ευάγγελο Βενιζέλο, για τις γιορτές.

Ο υπουργός, αφού τους ευχαρίστησε, τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή πρόοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα