Πανούσης: «Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ απλώς σκέφτηκα ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους»

Στις αντιδράσεις μερίδας της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ για την επέμβαση της αστυνομίας στο ΕΚΠΑ, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega. O κ. Πανούσης σχολίάσε και το κείμενο του Δικτύου για τα πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα που διακινούσε μέσω Facebook

το βράδυ της Παρασκευής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ένα κείμενο που τον χαρακτήριζε ανεκδιήγητο, με αφορμή την επέμβαση της αστυνομίας, που όπως υποστηρίζουν, καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο και ζητούσε τη συγκέντρωση υπογραφών για να αιτηθούν την παραίτηση του κ. Πανούση.

«Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε απίθανα πράγματα» τόνισε ο κ. Πανούσης για να προσθέσει «Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ σκέφτηκα απλώς ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους. Τι εννοούν αριστερή αστυνομία και αριστερή δικαιοσύνη; Έχουμε κοινοβουλευτική ή λαϊκή δημοκρατία; Θα μαζεύουν υπογραφές και θα έχουμε λαϊκή δημοκρατία; Δεν έχω καταλάβει τι θέλουν, να αφοπλίσουμε τους αστυνόμους; Και ποιος θα επεμβαίνει αν κάτι γίνεται;»

Δεν μπορούν να πάνε οι μετανάστες και να κάθονται μέσα στο πανεπιστήμιο, το άσυλο δεν σημαίνει ασυλία» είπε χαρακτηριστικά. «Είμαστε σε παράκρουση για το άσυλο».

Επίσης αναφέρθηκε στις συλλήψεις 7 ανδρών και 7 γυναικών κατά την επέμβαση στην Πρυτανεία, λέγοντας για τη διασύνδεση ενός με τον Παλαιοκώστα, ενώ για τους δύο Αλγερινούς που ήταν στην κατάληψη και έμεναν στην Μεγάλη Βρετάνια, είπε ότι παραπέμπονται καθώς έγινε έρευνα και τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα όσο τα παρουσιάζουν κάποιοι. Και κατέληξε διερωτώμενος:

«Πως μπορεί να λέει κάποιος ότι παραβιάστηκε το άσυλο; δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι κάνανε ελεύθερη διακίνηση των ιδεών εκεί μέσα;»

Keywords
Τυχαία Θέματα