Πάνω από 40.000 παιδιά ανέργων θα πάνε κατασκήνωση το 2014

Το νέο ειδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

«Σήμερα ξεκινούμε την υλοποίηση, για πρώτη φορά, από το καλοκαίρι του 2014, ειδικού ετήσιου κατασκηνωτικού προγράμματος για παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών, σεβόμενοι και τη σχετική συμφωνία των κοινωνικών εταίρων» δήλωσε, αναφερόμενος στο πρόγραμμα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Τον Ιανουάριο του 2014 θα εκδοθεί υπουργική

απόφαση με την οποία θα προσδιορίζονται οι διαδικασίες συμμετοχής, οι δικαιούχοι, οι κατασκηνώσεις, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια και προϋπόθεση συμμετοχής.

Πάντως, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα πρότυπα του προγράμματος «κοινωνικού τουρισμού» του ΟΑΕΔ, δηλαδή με τις διαφανείς διαδικασίες της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων και της έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου (voucher) για τους δικαιούχους.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του παραπάνω προγράμματος, το ΙΚΑ θα προχωρήσει, άμεσα, στην είσπραξη του προβλεπόμενου ποσού (20 ευρώ) ανά εργαζόμενο, από κάθε εργοδότη, έως τις 29 Νοεμβρίου.

Ήδη, από το ΙΚΑ ανακοινώθηκε ότι το ποσό αυτό θα εισπραχθεί ως ασφαλιστική εισφορά που αφορά τον μήνα Αύγουστο 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα