«Παίζουμε για 11 εκατομμύρια ανθρώπους»

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η εθνική ομάδα, εν όψει του προημιτελικού της Παρασκευής με τη Γερμανία, ο επιθετικός της Σέλτικ Γιώργος Σαμαράς έσπευσε να διαχωρίσει το ποδόσφαιρο με την πολιτική, τονίζοντας πως το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι.

Ο «Sam» τόνισε πως οι παίκτες της εθνικής ομάδας δεν παίζουν για τους εαυτούς τους, αλλά για 11 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ ανέφερε πως σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης δεν διαλέγει αντιπάλους.

«Δεν μπορούμε να μπλέξουμε το ποδόσφαιρο με την πολιτική. Είναι κακό να

γίνεται αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και θα παίξουμε για να το απολαύσουμε γιατί μας αρέσει. Θα μπούμε να το ευχαριστηθούμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το μάξιμουμ».

Για τη σημασία του αγώνα της Παρασκευής:

«Είμαστε 23 παίκτες, μία ομάδα ολόκληρη. Δεν παίζουμε για τους εαυτούς μας, αλλά για 11 εκατομμύρια ανθρώπους που περιμένουν από μας κάτι καλό για να χαρούν και να βγουν στους δρόμους. Το καταφέραμε αυτό στο παιχνίδι με τη Ρωσία και δώσαμε χαρά σε όλο τον κόσμο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και την Παρασκευή».

Για το αν θα προτιμούσε ως αντίπαλο την Πορτογαλία από τη Γερμανία:

«Σε αυτό το σημείο δεν διαλέγουμε αντιπάλους. Είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες. Ο ρεαλιστικός μας στόχος έχει επιτευχθεί και δεν έχει σημασία τι θα γίνει μετά. Θέλουμε να το απολαύσουμε. Αν περάσουμε, θα είναι όνειρο, αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την τωρινή ομάδα με εκείνη του 2004 και ό, τι πέτυχε».

Για τον τρόπο αντιμετώπισης της Γερμανίας:

«Έχουμε δει όλους τους αγώνες της διοργάνωσης από την αρχή. Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση η Γερμανία, όλοι τη γνωρίζουμε. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε μας, πώς θα είμαστε εμείς καλύτεροι και πώς θα διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Αυτό κάναμε και με τη Ρωσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα