ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Αρκετά είναι τα αγκάθια που πρέπει να «κοπούν» προκειμένου, μέχρι το μεσημέρι που λήγει η προθεσμία της πρώτης διερευνητικής εντολής, ο Αντώνης Σαμαράς να πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας με έτοιμο το νέο κυβερνητικό σχήμα.  


Κατά πληροφορίες, κατά τη χθεσινή σύσκεψη των στελεχών των τριών κομμάτων, δεν υπήρξε – όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο – πλήρης σύμπτωση απόψεων. Διαπιστώθηκαν αποκλίσεις σε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό,ο εκλογικός νόμος,

η φορολογική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων.

Διαφορά υπάρχει και στο ζήτημα των κατώτατων μισθών, των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας, η αποκατάσταση των οποίων βρίσκεται στην ατζέντα της Δημ.Αρ, όχι όμως και σε αυτή των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ αποτελούν και εργαλείο πολιτικής για την τρόικα με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικόητας της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η χρυσή τομή, τουλάχιστον στο θέμα των εργασιακών αναμένεται να βρεθεί σε μια γενική δέσμευση για προστασία των μισθών, που θα περιλαμβάνει τη μη περαιτέρω περικοπή καθώς και προσπάθεια επαναφοράς της μετενέργειας σε 6 μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα