Συνεδριάζει σε τεταμένο κλίμα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα το πρωί, στις 10.00, θα συνέλθει για πρώτη φορά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Ο πρόεδρος του Κινήματος συγκάλεσε την ΚΟ, ενώ η συνεδρίαση δεν θα γίνει στη Βουλή, αλλά στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

Αυτή η κίνηση είναι συμβολικού χαρακτήρα

και είναι χαρακτηριστικό το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, λίγες ώρες μετά τη «θυελλώδη» συνάντηση του κ. Βενιζέλου με την ομάδα των «επτά» (Κώστας Σκανδαλίδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Πέτρος Ευθυμίου και Νίκος Ανδρουλάκης) για το θέμα της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση.

Η εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που θα τεθεί προς επικύρωση στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ, είναι «να μην μετάσχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας κεντρικά στελέχη ή πρώην υπουργοί». Ωστόσο, αυτή η πρόταση συνάντησε τις έντονες αντιδράσεις των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ανδρέα Λοβέρδου, οι οποίοι επέμεναν ότι «το κόμμα θα πρέπει να εκπροσωπηθεί στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πέτρος Ευθυμίου.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», οι κ. Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης φέρονται να απείλησαν ότι θα απόσχουν από τις κομματικές διαδικασίες εάν τελικώς επικρατήσει η πρόταση του κ. Βενιζέλου! Χαρακτηριστικός ήταν και ο διάλογος μεταξύ του κ. Χρυσοχοΐδη και του Μίμη Ανδρουλάκη. Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε «να μπουν οι πετυχημένοι στην κυβέρνηση», για να διερωτηθεί ειρωνικά ο κ. Ανδρουλάκης: «Εσύ είσαι πετυχημένος;».

Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει τη συναίνεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ενώ-όπως φαίνεται-στις προθέσεις του κ. Βενιζέλου είναι να αξιοποιήσει περιφερειακά στελέχη που δεν συνδέονται άμεσα με το ΠΑΣΟΚ, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Ζανιάς, ο Γιάννης Στουρνάρας, η Λίνα Μενδώνη και ο Ναπολέων Μαραβέγιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα