Όργιο αισχροκέρδειας και ξύλο σε βάρος των προσφύγων στην Ειδομένη

Ούτε ιερό, ούτε όσιο έχουν κάποιοι έμποροι στην Ειδομένη οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ανέχεια των προσφύγων, κερδοσκοπώντας σε βάρος τους, πουλώντας προϊόντα χωρίς αποδείξεις.

Αυτό διαπίστωσε κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας που έκανε έφοδο σε καταστήματα στην Ειδομένη μετά από δημοσιεύματα και καταγγελίες.

Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκε παράβαση σε κυλικείο, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 10 αποδείξεων, ενώ απασχολούνταν ένας εργαζόμενος χωρίς να είναι καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Επίσης, σε κινητή καντίνα διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών αποδείξεων καθώς και να απασχολείται ένας εργαζόμενος χωρίς να είναι καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Τέλος σε ψητοπωλείο – ουζερί της περιοχής διαπιστώθηκε η μη έκδοση 18 αποδείξεων, ενώ απασχολούνταν τρεις εργαζόμενες για τις οποίες δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού.

Σε όλα τα περιστατικά κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και προστίμων.

Ξυλοδαρμός προσφύγων

Στο μεταξύ συνολικά 12 πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων βρέθηκαν στην Ειδομένη, με τραύματα μετά από ξυλοδαρμό.

Τους τραυματίες περιέθαλψε χθες το βράδυ η ιατρική ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ειδομένη.

Όπως είπαν στους γιατρούς, ξυλοκοπήθηκαν από τις αρχές της ΠΓΔΜ όταν προσπάθησαν να περάσουν στην χώρα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια και δυτική Ευρώπη.

Τρεις από τους τραυματίες που ήταν πιο σοβαρά διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς, ενώ στους υπόλοιπους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρείο που βρίσκεται μέσα στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τις συμπλοκές ανάμεσα σε πρόσφυγες στην Ειδομένη για ένα κομμάτι ψωμί…

Keywords
Τυχαία Θέματα