Οργή για την μαθήτρια με το διαβήτη -«Ήταν προκλητική» λένε

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε χθες με την καταγγελία μητέρας αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη για ρατσιστική συμπεριφορά καθηγήτριας σχολείου απέναντι σε μαθήτρια που πάσχει από διαβήτη.

Σήμερα και μετά το «σούσουρο» που προκλήθηκε ο διευθυντής του σχολείου αρνείται τις κατηγορίες πως η καθηγήτρια απαγόρεψε στη μαθήτρια να κάνει την ένεση ινσουλίνης. Με δήλωση του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ξεκαθάρισε πως έγινε μόνο μία σύσταση γιατί ήταν επιδεικτικός ο τρόπος της κοπέλας. Όσο για την Ομοσπονδία, επιβεβαίωσε την παραλαβή της επιστολής και είναι διατεθειμένος να απαντήσει.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο «τα οποία λένε ότι καθηγήτρια πέταξε έξω από την τάξη μαθήτρια» όπως και την αναφορά στην καταγγελία της μητέρας ότι ειπώθηκε πως «η χορήγηση της ινσουλίνης σε κοινό χώρο αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά», τα χαρακτηρίζει ψευδή και κακόβουλα.

Ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε πως ερεύνησε διεξοδικά την υπόθεση ρωτώντας τους μαθητές έναν- έναν και παραδέχθηκαν πως επρόκειτο απλώς για μία σύσταση λόγω του αδιάκριτου τρόπου της. Πρόσθεσε μάλιστα πως η γενικότερη συμπεριφορά της εν λόγω μαθήτριας μέσα στην τάξη δεν υπήρξε σωστή και ότι υπάρχουν κι άλλοι μαθητές με την ίδια ασθένεια γύρω από το όνομα των οποίων ουδέποτε υπήρξε θέμα.

«Δεν το απαγορεύσαμε σε καμία περίπτωση να κάνει την ένεση μέσα στην τάξη, ούτε εγώ, ούτε η καθηγήτριά της, η άποψή μας είναι ότι θα ήταν καλύτερα να το κάνει έξω από την τάξη. Δεν είναι το μόνο παιδί με την πάθηση αυτή. Είχαμε και άλλα παιδιά στο παρελθόν και φέτος στην Α’ Λυκείου υπάρχει μαθητής με την ίδια πάθηση και δεν έχουμε κανένα ζήτημα μαζί του» είπε μεταξύ άλλων ο διευθυντής.

Η μαθήτρια της δευτέρας Λυκείου στον Χορτιάτη εξακολουθεί να παρακολουθεί τα μαθήματα, όμως «πιο διακριτικά, χωρίς να επιζητεί την προσοχή των συμμαθητών και καθηγητών της» όπως ο κ. Παρασκευόπουλος είπε.

Το άρθρο Οργή για την μαθήτρια με το διαβήτη -«Ήταν προκλητική» λένε εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα