Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικής Δημιουργίας και Έκφρασης των Σχολείων του Δήμου Αλίμου»

Από την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 μέχρι και το Σάββατο 12 Απριλίου 2014, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικής Δημιουργίας και Έκφρασης των Σχολείων του Δήμου Αλίμου» που διοργανώθηκαν από το Γραφείο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με τη συνεργασία του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου.

Οι εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» και στο χώρο του 9ου δημοτικού σχολείου, όπου παρουσιάστηκε μια εξαιρετική και πρωτότυπη έκθεση χειροτεχνίας

από ανακυκλώσιμα υλικά, που εντυπωσίασε για τη φαντασία και το εικαστικό αποτέλεσμα.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Θάνος Ορφανός δήλωσε την μεγάλη του ικανοποίηση από τη συμμετοχή των σχολείων και την ποιότητα και το πλήθος των εργασιών που παρουσιάστηκαν και ευχαρίστησε από καρδιάς, τόσο τους εκπαιδευτικούς για το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρουν, όσο και τους συλλόγους γονέων για την ουσιαστική συμβολή τους. «Η καθημερινότητα στα σχολεία, αλλά και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις μαρτυρούν, ότι όλοι υπερβάλουν συνεχώς εαυτούς προσφέροντας από τα ψυχικά τους αποθέματα για το καλό των παιδιών μας», τόνισε.

Ευχαρίστησε τέλος τους υπευθύνους της διοργάνωσης Δημήτρη Δόγκα, Κλέα Μανωλαράκη, Άρη Τάγκαλο και Δημήτρη Καρανικόλα και ιδιαίτερα τους υπαλλήλους του γραφείου παιδείας, του θεάτρου και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών, που απασχολήθηκαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Τα σχολεία που συμμετείχαν παρουσίασαν πλήθος συνθέσεων σε θέατρο, μουσική, χορό, τραγούδι, ταινίες μικρού μήκους και άλλες πολιτισμικές απλές ή σύνθετες δημιουργίες. Στην είσοδο του θεάτρου σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, εκτέθηκαν δείγματα από εικαστικές δημιουργίες των μαθητών του 6ου δημοτικού σχολείου, που εντυπωσίασε κυριολεκτικά όλους τους επισκέπτες.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Δόγκας, στις εισηγητικές του παρεμβάσεις αναφέρθηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στην ποιότητα, αλλά και στην μεγάλη ποικιλία των εργασιών που παρουσιάστηκαν και τόνισε την μεγάλη παιδαγωγική τους αξία, για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών, που με την παρουσία του πολιτισμού αποκτά ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα, ευαισθησίες και αξιακό υπόβαθρο και στη συνέχεια με αυτά τα υλικά διαμορφώνει ομοίως την κοινωνία μας και την κάνει καλύτερη.

Τέλος, αναφέρθηκε στη δυσκολία που παρουσιάστηκε εφέτος με την μετάθεση του χρόνου των πανελληνίων και ενδοσχολικών εξετάσεων και την ακύρωση της δυνατότητας πραγματοποίησης των εκδηλώσεων τον Ιούνιο, όπως άλλοτε. Έτσι επιλέχτηκε εξ ανάγκης τούτος ο χρόνος ο οποίος δυσκόλεψε τα σχολεία και ακύρωσε τη δυνατότητα αξιοποίησης των ανοικτών θεάτρων του δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα