6 στους 10 δεν κοιμούνται καλά λόγω χρήσης τεχνολογικών συσκευών

Δεν σας «κολλάει» ύπνος και στριφογυρίζετε στο κρεβάτι; Περίπου 6 στους 10 κάνουν το ίδιο πράγμα, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα από τη Μεγάλη Βρετανία. Η επιστημονική ομάδα θεωρεί ότι για την αϋπνία ευθύνεται η αύξηση της χρήσης έξυπνων κινητών, tablet και άλλων ηλεκτρονικών gadget στο κρεβάτι ακόμα και 1-2 ώρες πριν κοιμηθούμε. Το μπλε φως

που εκπέμπει η οθόνη μειώνει την υπνηλία και καθιστά δυσκολότερη την έλευση του ύπνου.

Ειδικότερα, η έρευνα που διεξήχθη από τον ψυχολόγο και μελετητή της αϋπνίας Richard Wiseman, έγινε σε 2.149 ενήλικες. Εκτιμάται ότι ο μέσος ενήλικας χρειάζεται 7,5-8,5 ώρες ύπνου κάθε νύχτα και οι 7 ή λιγότερες ώρες συσχετίζονται με πλήθος προβλημάτων υγείας.

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι 59% των ενηλίκων κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες τη νύχτα. Το αντίστοιχο ποσοστό πριν από ένα χρόνο όταν είχε διεξαχθεί η ίδια δημοσκόπηση ήταν 39%. Πρόκειται για μια τεράστια αύξηση και τα αποτελέσματα είναι πολύ ανησυχητικά επειδή οι λιγότερες από 7 ώρες ύπνου τη νύχτα σχετίζονται με πλήθος προβλημάτων συμπεριλαμβανομένων της παχυσαρκίας, του διαβήτη, αλλά και του καρκίνου, σύμφωνα με τον δρ.Wiseman.

Να σημειωθεί ότι το 79% των ενηλίκων χρησιμοποιούν gadgets που εκπέμπουν μπλε φως δυο ώρες πριν πέσουν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι ήταν κατά 20% μικρότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα