Οι συνέπειες της καταθλιπτικής διάθεσης στο σεξ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με τους έντονους ρυθμούς της ζωής μας, την οικονομική κρίση που μπήκε απότομα στα σπίτια μας αλλά και τις τόσες υποχρεώσεις που προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας, είναι αναμενόμενο να φουντώσει η κατάθλιψη. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν συνεχή κακή διάθεση, μόνιμη μελαγχολία και καταθλιπτικά συναισθήματα που προκαλούν σημαντικά εμπόδια στην ομαλότητα της καθημερινότητας.

Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική ασθένεια που ανήκει στις συναισθηματικές διαταραχές και επηρεάζει άνδρες και γυναίκες ανεξάρτητα κοινωνικού, οικονομικού, μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου. Σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ραγδαία αύξηση ενώ οι επιστήμονες ανησυχούν πως θα είναι μία από τις τρεις συχνότερες παθήσεις παγκοσμίως.

Η κατάθλιψη έχει «χτυπήσει» περισσότερο το ασθενές φύλο και μελέτες έχουν δείξει πως ο κίνδυνος να έρθει αντιμέτωπη μια γυναίκα με την κατάθλιψη, είναι διπλάσιος σε σχέση με τον άντρα.

Επιστήμονες εκτιμούν πως 2 στις 10 γυναίκες θα βιώσουν την κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά συμπτώματα της κατάθλιψης είναι λίγο πολύ γνωστά και αφορούν σε διαταραγμένα συναισθήματα. Ο καταθλιπτικός άνθρωπος κυριαρχείται από μία μόνιμη μελαγχολία τις περισσότερες ώρες της ημέρας, η ποιότητα του ύπνου του είναι κακή , δεν τρώει σωστά, νιώθει συνεχώς κουρασμένος και στην ακραία και σοβαρή περίπτωση, έχει τάσεις αυτοκτονίας.

Ένα χαρακτηριστικό που δεν ήταν ως τώρα τόσο γνωστό είναι αυτό της ανηδονίας, που σημαίνει μειωμένη διάθεση και μεγάλη δυσκολία το άτομο να αισθανθεί χαρά ή ενθουσιασμό για πράγματα που πριν φάνταζαν απολαυστικά και υπέροχα. Η ανηδονία συνδέεται άμεσα με τη σεξουαλική ζωή του καταθλιπτικού, που δεν μπορεί να βιώσει την χαρά της ερωτικής επαφής, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο.

Αφού λοιπόν ο άνθρωπος που αντιμετωπίζει τη νόσο της κατάθλιψης, αδυνατεί να αισθανθεί διέγερση ή οργασμό κατά την σεξουαλική επαφή, την αποφεύγει και αποσύρεται εντελώς από αυτή. Το ίδιο ισχύει και για τον άνδρα, που θα παρουσιάσει στυτική δυσλειτουργία αλλά και δυσκολίες στην εκσπερμάτωση.

Η νόσος της κατάθλιψης είναι πολύ σοβαρή και πρέπει το ίδιο το άτομο που βλέπει τη διάθεση του συνεχώς πεσμένη, αλλά και οι δικοί του άνθρωποι, να ενδιαφερθούν άμεσα πριν η κατάσταση ξεφύγει.

Ο ψυχολόγος ή ο ψυχίατρος είναι αναγκαίος σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το άρθρο Οι συνέπειες της καταθλιπτικής διάθεσης στο σεξ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι συνέπειες της καταθλιπτικής διάθεσης στο σεξ,