Οι προσδοκίες του Μαξίμου για την επίσκεψη Ομπάμα – Η επαφή με Τραμπ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την προώθηση του ελληνικού αιτήματος για μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους της χώρας μας αναμένει η Αθήνα από τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα. Η Ελλάδα ελπίζει ότι υπάρξουν όχι μόνο ξεκάθαρες δηλώσεις αλλά και «παροτρύνσεις» όταν ο «ένοικος» του Λευκού Οίκου, τα τελευταία οκτώ χρόνια, συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ

στο Βερολίνο.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο διάβασε με ικανοποίηση τη συνέντευξη του κ.Ομπάμα στην εφημερίδα «Καθημερινή», καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για την ανάγκη απομείωσης του χρέους, το προσφυγικό ενώ διαχώρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τις «λαϊκίστικες δυνάμεις».

«Κλειδί» οι συναντήσεις Ομπάμα με Ευρωπαίους ηγέτες

Η Ελλάδα προσδοκά ότι θα προκύψουν κέρδη από τις επαφές Ομπάμα όχι μόνο με την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και με τον Φρανσουά Ολάντ και την Τερέζα Μέι.

Κυβερνητικές πηγές πιστεύουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα πιέσει τη Γερμανίδα Καγκελάριο να συμφωνήσει σε πιο ήπιες πολιτικές στην οικονομία και στο προσφυγικό εξαιτίας της… ανασφάλειας που προκαλεί ο «κομήτης» Τραμπ. Αναμένεται ότι θα της επισημάνει και τις κρίσιμες εκλογές που έρχονται σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία αλλά και το δημοψήφισμα στην Ιταλία.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Τραμπ

Η εκλογή Τραμπ αιφνιδίασε την Ελλάδα αλλά είναι πραγματικότητα και η ελληνική κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πείσει τη νέα ηγεσία του Λευκού Οίκου για τη σημασία της συνέχισης της ίδιας πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει τηλεφωνικά, τα επόμενα εικοσιτετράωρα με τον νέο ισχυρό άνδρα της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ. Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν ακόμη καταλήξει αν το τηλεφώνημα πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν ή μετά την επίσκεψη Ομπάμα.

Παραμένει ο Αμερικανός πρέσβης

Στις πρώτες επαφές με στενούς συνεργάτες του Τραμπ διαβιβάστηκε στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο νέος Αμερικανός πρέσβης. Κίνηση που το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών την ερμηνεύει ως προμήνυμα συνέχειας της ακολουθούμενης πολιτικής.

Για την παραμονή του στη χώρα μας φέρεται να έχει ειδοποιηθεί και ο ίδιος ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Το άρθρο Οι προσδοκίες του Μαξίμου για την επίσκεψη Ομπάμα – Η επαφή με Τραμπ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα