Ν. Ζηλανδία: Δύο νεκροί και φόβοι για τσουνάμι 5 μέτρων (Video + Photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δύο τουλάχιστον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κέι, μετά τον σεισμό 7,8 ρίχτερ και τους ακόλουθους μετασεισμούς που έπληξαν τα κεντρικά της χώρας, με τις αρχές να εκδίδουν προειδοποιήσεις για τσουνάμι που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 5 μέτρα!

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στις ανατολικές ακτές της χώρας και μετέβησαν σε μέρη με μεγαλύτερο υψόμετρο, με τον κίνδυνο για μεγάλα κύματα να είναι υπαρκτός για αρκετές ακόμη ώρες.

Σύμφωνα με τη συντονίστρια

του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας Σάρα Στιούαρτ Μπλακ, οι ακτές έχουν ήδη πληγεί από κύματα, όμως “είναι πολύ νωρίς για να καταγράψουμε τον πραγματικό αντίκτυπο”. Και πρόσθεσε: “Ανησυχούμε για αυτά που θα ακολουθήσουν. Τα κύματα που αναμένεται να μας πλήξουν το επόμενο διάστημα, θα είναι ενδεχομένως αρκετά μεγαλύτερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα».

Tsunami alarms sound in New Zealand following magnitude-7.8 earthquake https://t.co/ipElalYg7c pic.twitter.com/7oRxYQap9k

ABC News (@ABC) November 13, 2016

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών, ελικόπτερα με ιατρικό προσωπικό και ομάδες διάσωσης έχουν σταλεί σε περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Τραυματίες, διακοπές ρεύματος και κατολισθήσεις

“Έχουμε αρχίσει να λαμβάνουμε πληροφορίες για τραυματίες από την πληγείσα περιοχή, όπως επίσης από το Κάλβερντεν και το Καϊκούρα, χωρίς να έχουμε ακόμη κάτι συγκεκριμένο” δήλωσε ο συντονιστής της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών St. John, Ντιον Ροζάριο.


Πολλές περιοχές της χώρας έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι εξαιτίας των διακοπών ρεύματος, ενώ προβλήματα έχουν εντοπιστεί και στις τηλεπικοινωνίες καθώς και στο οδικό δίκτυο της χώρας με πολλούς δρόμους να έχουν κλείσει εξαιτίας κατολισθήσεων.

That wasn’t there on my last commute… #wellingtonnz#earthquake#wellingtonlive#eqnzhttps://t.co/n0uMMT1aBqpic.twitter.com/qqqHm2XCaP

— Jay Nelson (@JayNelson191) November 13, 2016

Όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας, υπό έρευνα βρίσκονται πληροφορίες που αφορούν στην κατάρρευση κτηρίου στην τουριστική πόλη Καϊκούρα.

Το άρθρο Ν. Ζηλανδία: Δύο νεκροί και φόβοι για τσουνάμι 5 μέτρων (Video + Photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα