Οι πιο κοινές διατροφικές συμβουλές που είναι εντελώς λάθος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι πιο κοινές διατροφικές οδηγίες που απλά είναι λάθος:

Μη συνδυάζεις πρωτεΐνες με υδατάνθρακες

Αυτή η οδηγία βγάζει νόημα μόνο επειδή περιορίζει την ποσότητα που θα καταναλώσεις. Σκέτο το κοτόπουλο ή το κρέας δεν τρώγονται ευχάριστα, ενώ σε συνδυασμό με πατάτες ή μακαρόνια είναι πιο απολαυστικά. Αυτό δε σημαίνει

ότι ο συνδυασμός παχαίνει, η ποσότητα είναι αυτή που θα σου βάλει περισσότερα κιλάκια.

Μετράω τις θερμίδες και ξέρω πόσο να φάω

Σημασία δεν έχει μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα. Αν χρειάζεσαι για παράδειγμα 1500 θερμίδες για να αδυνατίσεις και εσύ καταναλώσεις 3 σοκολάτες, είναι πιθανό να χάσεις βάρος αλλά αυτό να μην είναι λίπος.

Τα Light προϊόντα δεν παχαίνουν

Το ότι ένα τρόφιμο μπορεί να έχει λιγότερη ζάχαρη ή λιγότερα λιπαρά από το κανονικό, δε σημαίνει ότι δεν έχει και θερμίδες. Πάντα να συμβουλεύεσαι τις διατροφικές ετικέτες.

Υπάρχουν τρόφιμα που διαλύουν το λίπος

Κάποια τρόφιμα αυξάνουν πράγματι τις καύσεις, αλλά αν συνεχίσεις να τρως, δεν θα γίνει τίποτα.

Μην τρως κανένα είδος λίπους

Είναι αλήθεια ότι όλα τα λίπη αποδίδουν 9 θερμίδες ανά γραμμάριο, αλλά τα ω-3 λιπαρά οξέα βελτιώνουν το μεταβολισμό και τα μονοακόρεστα λίπη παρέχουν προστατευτική δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα. Για να κάψεις λίπος χρειάζεσαι περίπου 30% λίπος στο σύνολο της διατροφής σου.

Μην τρως καθόλου υδατάνθρακες

Δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ίδιοι! Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες και ενισχύουν τις καύσεις, βοηθούν τη λειτουργία του εντέρου και τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού.

Μην τρως μετά τις 8 το βράδυ

Για την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος καλό είναι να τρως το τελευταίο γεύμα 3 ώρες πριν ξαπλώσεις. Οι βιορυθμοί όμως είναι διαφορετικοί για τον καθένα. Δεν είναι το βραδινό που σε παχαίνει, είναι το σύνολο όσων έχεις καταναλώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σκέψου εξάλλου, κάποιον που δουλεύει με βάρδιες ή αποκλειστικά βράδυ για να καταλάβεις πως όλα είναι σχετικά.

Φάε όσο λιγότερο μπορείς

Το να τρως ελάχιστες θερμίδες, θέτει τον οργανισμό σε άμυνα και αυτό μειώνει τις καύσεις με αποτέλεσμα να μη χάνεις βάρος!

Αν φας το ίδιο φαγητό 2 μέρες συνεχόμενα δε θα αδυνατίσεις

Καλό είναι η διατροφή σου να περιλαμβάνει ποικιλία τροφών και για ψυχολογικούς λόγους αλλά και για να προσλαμβάνεις διάφορα θρεπτικά συστατικά. Από την άλλη, αν έχει περισσέψει μια μερίδα φαγητό, δεν υπάρχει λόγος να μην το ξαναφάς.

Αν τρως κάθε μέρα το ίδιο φαγητό θα χάσεις βάρος

Σύμφωνοι, αν προσπαθήσεις να φας μόνο ρύζι για μια βδομάδα μπορεί να αδυνατίσεις όχι λόγω της μονοτονίας αλλά λόγω του γεγονότος ότι από κάποια στιγμή και έπειτα θα βαρεθείς και θα τρως ελάχιστα. Πρέπει πάντα να σκέφτεσαι και το τι θα συμβεί αν αρχίσεις να τρως κανονικά!

Όλα ή τίποτα

Δε χρειάζεται να πάθεις υστερία αν ξεφύγεις λίγο από το πρόγραμμά σου. Αν όμως, αποφασίσεις να έχεις μια μέρα free δε χρειάζεται και να κάνεις υπερβολές. Για να πάρεις ένα κιλό, πρέπει να καταναλώσεις 7000 θερμίδες επιπλέον από όσες χρειάζεσαι…

Δε θα ξαναφάω junk ή γλυκό

Η ακραία στέρηση οδηγεί σε σίγουρη καταστροφή στην πορεία. Μπορεί να κρατηθείς για 1 μήνα να μη φας κάποιο από τα απαγορευμένα σου τρόφιμα, αλλά αν κάποια στιγμή ενδώσεις τότε η ποσότητα που θα καταναλώσεις θα είναι πολύ μεγάλη.

Φάε μόνο ένα μεγάλο γεύμα και θα αδυνατίσεις

Τα μικρά και συχνά γεύματα βοηθούν το μεταβολισμό και το να τρως μόνο μία φορά είναι πιθανό να σε μπλοκάρει. Επίσης, με τη δικαιολογία του ενός γεύματος, μπορεί να ξεφύγεις σε ποσότητα.

Το άρθρο Οι πιο κοινές διατροφικές συμβουλές που είναι εντελώς λάθος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα