Τζανακόπουλος: «Θα βγούμε από τα μνημόνια, δεν θα έρθουν άλλα μέτρα»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, καθώς το πρόγραμμα κινείται εντός στόχων, εκτιμά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Μιλώντας στην Real News, ο κ. Τζανακόπουλος, υποστήριξε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας το 2019 και επιτίθεται

στη ΝΔ, καταλογίζοντας της ακροδεξιά στρατηγική.

Ερωτηθείς για την απόφαση της κυβέρνησης να μην συμμετάσχει στην ημερίδα στο Ταλίν απαντά πως «η κυβέρνηση έπραξε ορθότατα, με ιστορική συνείδηση και αντανακλαστικά και τελικά δικαιώθηκε από την κατάληξη της ίδιας της συνόδου στο Ταλίν που οδηγήθηκε στην απαξίωση από την πλειοψηφία σχεδόν των κυβερνήσεων της ΕΕ».

Ο κ. Τζανακοπουλος συμπλήρωσε πως ως η πολιτική και θεωρητική παράδοση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρνήθηκε ποτέ, αλλά αντίθετα ανέδειξε την σταλινική παρέκκλιση σαν μια από τις κύριες αιτίες για την υποχώρηση του κομμουνιστικού κινήματος. Ωστόσο σημειώνει: «Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να εξισωθεί το κομμουνιστικό κίνημα, ιδεολογικά, πολιτικά πρακτικά με την εγκληματική ναζιστική τερατωδία. Το κομμουνιστικό κίνημα με τους αγώνες, τις θυσίες, την θεωρητική του προσφορά άνοιξε τον ορίζοντα της πολιτικής δράσης. Αποτέλεσε και αποτελεί παρακαταθήκη ελευθερίας, ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Για Νέα Δημοκρατία

Αναφορικά με τη στάση της ΝΔ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος της χρεώνει ριζική μετάλλαξη, τονίζοντας πως τα δύο πρόσωπα των αντιπροέδρων είναι σαν τα δύο πρόσωπα του Ιανού και προσθέτει «οι ακροδεξιές θέσεις που πολλές φορές εκφράζονται από την ηγεσία της ΝΔ, είτε αυτές αφορούν το Ταλίν, είτε το δόγμα τάξης και ασφάλειας, είτε τη διαχείριση του προσφυγικού, δεν αποτελούν διολίσθηση αλλά στρατηγική επιλογή».

Σενάρια για εκλογές

Ο Δημήτρης Τζανακοπουλος έκανε λόγο για δημοσιογραφική επιμονή και τόνισε: «Θα επαναλάβω ότι αυτή κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία. Και όταν θα γίνουν οι εκλογές οι πολίτες θα μπορούν να συγκρίνουν τα αποτελέσματα της τετραετίας 2015- 2019 με τα αντίστοιχα αποτελέσματα των ετών 2010-2014. Και η σύγκριση θα είναι συντριπτική για τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη».

Κλείνοντας εκτίμησε ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στην ώρα του και χωρίς αναταράξεις εάν όλοι να δουλέψουν εποικοδομητικά, «η στάση τόσο της Γερμανίας όσο και του ταμείου λοιπόν είναι κρίσιμοι παράγοντες που θα παίξουν κομβικό ρόλο».

Το άρθρο Τζανακόπουλος: «Θα βγούμε από τα μνημόνια, δεν θα έρθουν άλλα μέτρα» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα