«Οι δυνατότητές μας και οι στόχοι μας είναι μεγάλοι»

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Λεονάρντο Ζαρντίμ κατά την διάρκεια της παρουσίασής του τόνισε πως οι δυνατότητες και οι στόχοι της ομάδας είναι μεγάλοι, με την κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα και την καλή πορεία στο Champions League να είναι δεδομένοι ως στόχοι.

Ο 38χρονος προπονητής των Πειραιωτών κράτησε κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά

τον σχεδιασμό της ομάδας, τονίζοντας ότι ακόμα πρέπει να αναλυθούν δεδομένα και να υπάρξουν αποφάσεις για το ρόστερ.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τον νέο προπονητή. Δεν θα του λείψει τίποτα. Θα έχει στα χέρια του το καλύτερο δυνατό ρόστερ. Είχαμε πει ότι θα είχαμε έναν πολύ καλό προπονητή και αυτό ακριβώς έγινε. Είναι νέος, με γνώσεις και εργατικός. Είμαι σίγουρος ότι όλοι στην ομάδα θα κάνουν το καλύτερο για να πετύχει ο κ. Ζαρντίμ. Οι φίλαθλοι θα είναι κοντά μας για να ράψουμε το 4ο αστέρι. Με τα διαρκείας και την παρουσία τους στο γήπεδο. Θέλουμε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη και οι φίλαθλοι μας να απολαμβάνουν καλό ποδόσφαιρο».

Για το αν θεωρεί ρίσκο την επιλογή του Ζαρντίμ:
«Αυτό που έχω να πω είναι ότι εδώ και δύο μήνες έχουμε αναλάβει μία δύσκολη αποστολή, να βρούμε τον νέο προπονητή. Έχουμε ξοδέψει πολλές ώρες όλοι για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Δεν βιαστήκαμε. Είδαμε πολλούς προπονητές, ήρθαμε σε επαφή μαζί τους και είχαμε πολύωρες συναντήσεις. Η απόφαση που πήραμε είναι απόφαση που μας καλύπτει και δεν πάρθηκε κάτω από πίεση. Ήταν συνειδητοποιημένη απόφαση και όλοι μας στον Ολυμπιακό, συμφωνήσαμε. Πιστεύουμε ότι ο Λεονάρντο έχει όλα αυτά που χρειάζονται για να πετύχει και θα έχει την απόλυτη στήριξη. Τα κλειδιά πλέον του τμήματος είναι δικά του».

Για τα στοιχεία που διέκρινε στον Ζαρντίμ:

«Όπως είπα ο Λεονάρντο είναι νέος και φιλόδοξος, εργατικός και με γνώσεις. Με όσους μιλήσαμε μας είπαν τα καλύτερα. Μαζί του είχαμε μία χημεία στην συνάντηση και είναι πολύ βασικό συστατικό για να αποφασίσεις ποιόν προπονητή θα έχεις στην ομάδα και θα έχεις καθημερινή επικοινωνία».

Για το αν επέλεξε τον Ζαρντίμ επειδή είναι Πορτογάλος και σαν σχολή είναι… κοντά στην ισπανική του Βαλβέρδε:

«Τα κριτήρια για την επιλογή του νέου προπονητή δεν είναι μόνο από ποια χώρα έρχεται, είτε λέγεται Ισπανία είτε Πορτογαλία. Αν κάνεις ανάλυση για το πώς θα είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσεις. Το γεγονός ότι ο Ερνέστο ήταν Ισπανός λίγη σημασία έχει, το θέμα είναι τι άνθρωποι είναι και τι μπορούν να κάνουν στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός μετά τις επιτυχίες που είχε, έχει μία καλή βάση για να πάει ο Λεονάρντο την ομάδα ακόμα πιο μακριά».

Ο Πορτογάλος τεχνικός έπειτα πήρε τον λόγο: «Είμαι χαρούμενος που έχω υπογράψει στον Ολυμπιακό. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Οι δυνατότητές μας και οι στόχοι μας είναι μεγάλοι. Έχουμε την δυνατότητα να πάμε μπροστά. Θα ήθελα να πω για τους οπαδούς, ότι όλ

Keywords
Τυχαία Θέματα