Σαμαράς: Η ΝΔ θα κάνει το παν για να σχηματιστεί κυβέρνηση

«Ο τόπος έχει ανάγκη κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε, ενώ δεσμεύθηκε ότι «η ΝΔ θα κάνει το παν για να σχηματισθεί κυβέρνηση, με σκοπό την παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Ερωτηθείς για

το εάν θα επιμείνει να είναι πρωθυπουργός σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας, απάντησε: «Μου φαίνεται περίεργο και μάλιστα παραμονές εκλογών να ερωτάται εάν ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος να ηγηθεί ή όχι της κυβέρνησης. Δεν μπορώ να πω στο λαό, μην με ψηφίσετε , 'δεν θα είμαι εγώ'. Δεν μπορεί να είναι όμως πρωθυπουργός κάποιος που δεν κατέφυγε στο λαό. Αλλά νομίζετε ότι η θέση του πρωθυπουργού θα είναι αξιοζήλευτη τη Δευτέρα το πρωί;».

Σχετικά με την ύπαρξη κάποιου 2ου σχεδίου σε περίπτωση που η ΕΕ αρνηθεί την πρόταση περί αναδιαπραγμάτευσης, δήλωσε: «Δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη, μια Ευρώπη που αλλάζει, έχει κάποιο λόγο να αρνηθεί την αναδιαπραγμάτευση».

Σχολιάζοντας μάλιστα την αντίστοιχη χθεσινή ερώτηση που δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε: «Με εξέπληξε η απάντηση του κ. Τσίπρα που είπε ότι δεν αποκαλύπτει (σσ: το plan b) για να μην το μάθει ο αντίπαλός του. Δεν τον ενδιαφέρει τουλάχιστον να το μάθει ο ελληνικός λαός; Τι θα ψηφίσει δηλαδή, γουρούνι στο σακί;».

Χαρακτήρισε μάλιστα «οικονομικά για κόμικς» το πρόγραμμα του ΣΥΙΖΑ, για το οποίο, όπως είπε ξανά «δεν περιέχει ούτε έναν αριθμό».

Ο κ. Σαμαράς απέρριψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κομίζει κάτι νέο στην ελληνική πολιτική, λέγοντας:

«Το να χαϊδεύεις τους κουκουλοφόρους είναι νέο; Το να μην παρουσιάζεις το πρόγραμμά σου είναι νέο, το να ξαναθέλεις να κρατικοποιήσεις την Ολυμπιακή είναι νέο μοντέρνο άφθαρτο και ευρωπαϊκό; Το να λες ότι θα φορολογήσω τις καταθέσεις είναι καινούριο; Το να μιλάς για κρατισμό που είναι ο χειρότερος λαϊκισμός είναι καινούριο; Το μόνο νέο που μας λέει είναι ότι θα είμαστε εκτός Ευρώπης. Αλλά αυτό θα είναι θανατηφόρο νέο».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ανέγνωσε απόσπασμα από ομιλία του κ. Τσίπρα στις 18 Μαρτίου του 2010, όπου ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να εξαίρει το λατινοαμερικανικό μοντέλο ανάπτυξης και να υπερασπίζεται το κομμουνιστικό οικονομικό σύστημα.

Όσον αφορά στα θέματα της ασφάλειας, διερωτήθηκε: «Στην Ελλάδα φτάσαμε να ενοχοποιούμε το νόμο. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει ζούγκλα η Ελλάδα;». Και πρόσθεσε: «Ας έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Άγιο Παντελεήμονα και στην Πάτρα για να μας πει ότι όσα λέμε είναι δεξιά ατζέντα. Έχω άλλη γνώμη από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι υπήρχε και συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που χειροκροτούσε τον Κουφοντίνα».

Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να διώξει κανέναν δημόσιο υπάλληλο», ενώ αναφορικά με τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία του Μνημονίου ο κ. Σαμαράς είπε πως «στην Ευρώπη δεν θα φοβηθεί κανείς». «Με την καταγγελία που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνουν καμία διαπραγμάτευση, θα μας βγάλουν έξω. Για να εκβιάσεις κάποιον πρέπει αυτός να φοβηθεί ώστε να βρεθεί

Keywords
Τυχαία Θέματα