Οι δανειστές απαιτούν την άμεση απόλυση δημοσίων υπαλλήλων!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η τρόικα απαιτεί απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Οι δανειστές επαναφέρουν στο προσκήνιο τη συγκεκριμένη απαίτηση αποδεικνύοντας ότι το κεφάλαιο «πολυδάπανος δημόσιος τομέας στην Ελλάδα» δεν μπήκε ποτέ στο συρτάρι…

Σύμφωνα με την εφημερίδας «Αγορά», το θέμα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων μπαίνει σε άμεση προτεραιοτητα

σε ένα πακέτο έξι μέτρων, που όλα στοχεύουν απευθείας στο ελληνικό Δημόσιο.

Οι έξι επιτακτικές απαιτήσεις για το δημόσιο τομέα

Οι έξι απαιτήσεις των δανειστών που «καίνε» τους δημοσίους υπαλλήλους είναι οι εξής:

1) Μόνιμου χαρακτήρα απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, με στόχο τη δραστική συρρίκνωσητου δημόσιου τομέα προκειμένου να περιοριστεί το συνολικό κόστος, μισθολογικό και λειτουργικό.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο αντιτίθεται στη συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο οι δανειστές επιμένουν ότι μπορεί να βρεθεί η ανάλογη «νομοθετική φόρμουλα».

2) Το άμεσο ξεκαθάρισμα των επίορκων και γενικότερα διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων αλλά και όλων αυτών που υποπίπτουν σε σοβαρές παραβάσεις. Η τρόικα απαίτησε για αυτούς πλήρη ταύτιση με τα ισχύοντα στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή ο υπάλληλος που θα υποπέσει σε σοβαρή παράβαση να απολύεται άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες.

3) Την επίλυση του θέματος με την «ανικανότητα» των υπαλλήλων. Εάν για κάποιον υπάρχουν τρεις αρνητικές αξιολογήσεις, οι δανειστές ζητούν να παραμένει στάσιμος για το σύνολο του εργασιακού βίου του, χωρίς να παίρνει την οποιαδήποτε βαθμολογική και μισθολογική προαγωγή.

4) Την άμεση εξάλειψη των ειδικών μισθολογίων. Και επειδή η κυβέρνηση όλο καθυστερεί να βρει ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθεί το «πάγωμα» των ωριμάνσεων από την 1η Ιανουαρίου 2017 και το όλο ζήτημα οδεύει από αναβολή σε αναβολή, η τρόικα ζήτησε να τελειώνουν όλα «εδώ και τώρα»!

Σύμφωνα με την απαίτησή της, από τα 20 και πλέον ισχύοντα σήμερα ειδικά μισθολόγια πρέπει να απομείνουν μόνον τρία μέσω της ομαδοποίησης (π.χ. μόνον ένα για επιστήμονες, γενικά). Βασική θέση των δανειστών είναι ότι οι απολαβές που λαμβάνουν οι υπάλληλοι με τα ειδικά μισθολόγια υπερβαίνουν κατά πολύ τις πραγματικές αντοχές της οικονομίας.

5) Καμία παρέκκλιση από τον λόγο του 1:5 για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις στον δημόσιο τομέα. Εκφράζουν ανοικτά φόβους ότι η συγκεκριμένη μνημονιακή δέσμευση παρακάμπτεται μέσω ειδικών συμβάσεων, οι οποίες, μέσω των συνεχών ανανεώσεων, γίνονται ουσιαστικά μόνιμες.

6) Να μπει άμεσα «λουκέτο» σε φορείς – φαντάσματα του Δημοσίου, οι οποίοι συνεχίζουν να υπάρχουν, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό, παρά το γεγονός ότι το αντικείμενό τους έχει περάσει προ πολλού στο χρονοντούλαπο της ιστορίας…

Οι διανειστές είναι αποφασισμένοι για τη θεσμοθέτηση των συγκεκριμένων μέτρων, υποστηρίζοντας ότι «δεν επιθυμούμε να ζήσουμε πάλι αυτά που ζήσαμε στο παρελθόν», εννοώντας τις υπαναχωρήσεις των κυβερνητικών στελεχών από δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει και τελικά δεν πήραν ποτέ τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης.

Πηγή: Αγορά

Το άρθρο Οι δανειστές απαιτούν την άμεση απόλυση δημοσίων υπαλλήλων! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα