Οι ανακοινώσεις ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ για τον «Γέροντα Παστίτσιο»

Η σύλληψη του δημιουργού της σελίδας με τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος» δεν απασχόλησε μονάχα τους χρήστες του facebook, αλλά και τα κόμματα, τα οποία σχολίασαν την υπόθεση.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για σκοταδιστικό φαινόμενο: «Το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με την προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων. Ωστόσο είναι απαράδεκτο, αντιδραστικό

και σκοταδιστικό φαινόμενο η δίωξη της σάτιρας, πόσο μάλλον όταν στηλιτεύει τη θρησκοληψία, το διαδομένο φαινόμενο εκμετάλλευσης της πίστης και την εξαπάτηση των θρησκευόμενων».

Το κόμμα καλεί παράλληλα τη νεολαία και το λαό να καταδικάσουν τη σύλληψη του 27χρονου χρήστη του facebook και τονίζει ότι «η κυβέρνηση έχει την ευθύνη γι' αυτή την τρομοκρατική δίωξη που πρέπει να σταματήσει αμέσως».

Από μεριάς ΠΑΣΟΚ η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φώφη Γεννηματά σχολίασε: «O σεβασμός της χριστιανικής και κάθε άλλης γνωστής θρησκείας είναι βασικό στοιχείο μιας σύγχρονης ανοιχτής κοινωνίας. Αλλο όμως σεβασμός και άλλο ποινικές διώξεις».

Η κα Γεννηματά συμπλήρωσε ότι «ο νεαρός που συνελήφθη θα μπορούσε απλά να σκεφτεί ότι η πράξη του προσβάλλει πολλούς συνανθρώπους του. Όμως, από το σημείο αυτό, μέχρι του να οδηγείται ένας 27χρονος στα δικαστήρια και μάλιστα με απίστευτη ταχύτητα, υπάρχει ένα χάσμα».

Παράλληλα, σχολίασε ότι «το χάσμα αυτό δεν μπορεί να ανοίγει με προτροπές της Χρυσής Αυγής, αλλά μέσα από ψύχραιμες ενέργειες της πολιτείας, αλλά και της εκκλησίας, που παλεύει διαρκώς κατά του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας. Η προστασία της θρησκευτικής και εθνικής ταυτότητας δεν είναι ζήτημα ποινικό. Αυτά που μας ενοχλούν όταν τα βλέπουμε να γίνονται σε άλλες χώρες, δεν χρειάζεται να συμβαίνουν στην Ελλάδα».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα