ΟΧΙ της ΚΕΔΕ στην κυβέρνηση για τα διαθέσιμα των Δήμων εκτός και αν…

Απόφαση να μην μεταφέρουν τα αποθεματικά των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, εκτός εάν η κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα που μπορεί να επιλυθεί με τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, πήρε η ΚΕΔΕ, σήμερα κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της, το οποίο διεξάγεται στη Σιθωνία της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα

με την απόφαση, η ΚΕΔΕ θα δεσμευθεί ότι θα παραχωρηθούν τα αποθεματικά για τη σωτηρία της χώρας, μαζί με τους μισθούς των δημάρχων και του συνόλου των πολιτικών προσώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσης, αποφασίστηκε να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να προωθηθούν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που υποχρεώνει τους Δήμους να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Την πρόταση, που έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και με την οποία συμφώνησε το μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμφιλοχίας και επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος, Απόστολος Κοιμήσης και την υπερψήφισαν 185 διαπιστευμένοι σύνεδροι, ενώ την καταψήφισαν 57.

Μάλιστα ο κ. Πατούλης ανέφερ ότι πρόκειται για «ιστορική μέρα», προσθέτοντας ότι «ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα