Φονικές ταραχές σε φυλακή του Ιράκ με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

Φονικές ταραχές ξέσπασαν σε φυλακή στο Ιράκ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πενήντα κρατούμενοι και δώδεκα αστυνομικοί, ενώ 14 είναι οι τραυματίες αστυνομικοί και άγνωστο αριθμός κρατουμένων. Από τα επεισόδια επωφελήθηκαν δεκάδες άλλοι κρατούμενοι οι οποίοι απέδρασαν, όπως αποκάλυψαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Οι ταραχές ξέσπασαν στην φυλακή αλ Χάλις, που βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, ενώ αμέσως μετά τη λήξη των ταραχών ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραπετών.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους,

στη φυλακή αυτή εκτίουν τις ποινές τους περίπου 300 άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Στο Ιράκ οι κατηγορίες για τρομοκρατία αποδίδονται κυρίως σε ισλαμιστές αντάρτες, μεταξύ αυτών και σε μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

«Οι κρατούμενοι άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους, γεγονός που τράβηξε την προσοχή των δεσμοφυλάκων οι οποίοι προσπάθησαν να σταματήσουν τη συμπλοκή. Στη συνέχεια οι κρατούμενοι τους επιτέθηκαν, τους πήραν τα όπλα και ξεκίνησαν τις ταραχές, ενώ κατάφεραν να φτάσουν κα στο οπλοστάσιο της φυλακής», είπε άνθρωπος των αρχών ασφαλείας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. .

Όπως έγινε γνωστό οι αρχές έχουν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη αλ Χάλις και ερευνούν τα σπίτια αναζητώντας τους δραπέτες, σύμφωνα με άλλη αστυνομική πηγή.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα