Ο Βαρουφάκης «σφάζει με το γάντι» τον Σόιμπλε

Σαφέστατες αιχμές για τον ρόλο που επιτελεί στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αφήνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για τον Γερμανό ομόλογό του Βολφγκανγκ Σόιμπλε.

Ειδικότερα, σε αποσπάσματα της συνέντευξής του που θα δημοσιευτεί αύριο στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι «ο Σόιμπλε

προβάλλει στον ελληνικό λαό τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις εξομοιώνοντάς τους, λες και αντανακλούν τον χαρακτήρα όλων των Ελλήνων».

Ερωτηθείς για τις συνομιλίες με τον Γερμανό ομόλογο του, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι «είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι δεν μπορούμε να συνομιλήσουμε μεταξύ μας σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, στο οποίο τα επιχειρήματα μετρούν περισσότερο από την πολιτική εξουσία».

Όπως χαρακτηριστικά λέει: «Κοντολογίς, ο Σόιμπλε έχει αντικαταστήσει τα πραγματικά επιχειρήματα με την πολιτική εξουσία». Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών καταλογίζει στον Σόιμπλε ότι «δεν αναγνωρίζει πόσο χρήσιμο και ωφέλιμο θα ήταν για την βόρεια Ευρώπη να επιτύχει μια συμφωνία με μια κίνηση όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα».

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της χθεσινής κλειστής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, υποστήριξε πως «οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προχωρούν πολύ αργά».

Μάλιστα, ο Σόιμπλε φαίνεται πως ανέφερε: «Γνωρίζουμε ότι μεγάλη μερίδα των Ελλήνων υποφέρει, όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν βλέπει ακόμη τι πρέπει να γίνει για να βάλει τέλος σε αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα