Δίκη για εξοπλιστικά: Και η Βάσω «κάρφωσε» τον… πρώην σύντροφο

Μετά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, που είχε μάλιστα και λεκτική διαμάχη εντός δικαστηρίου με τον πρώην κραταιό υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, και η Βάσω Παπανδρέου «έκαψε» τον πρώην υπουργό στη δίκη για τις μίζες στα εξοπλιστικά στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών.

«Το

ΠΑΣΟΚ έχει πληρώσει πολύ ακριβά την υπόθεση Τσοχατζόπουλου», είπε η κα Παπανδρέου, καταθέτοντας ως μάρτυρας – μέλος του ΚΥΣΕΑ στη δευτεροβάθμια δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά.

Πρόεδρος: «Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να χωρέσει δωροδοκία στις συγκεκριμένες συμβάσεις;».

Β. Παπανδρέου: «Βεβαίως θα μπορούσε να γίνει δωροδοκία αφού τα μέλη του ΚΥΣΕΑ δεν ελέγχαμε λεπτομέρειες των συμβάσεων. Ρόλος του ΚΥΣΕΑ ήταν οι αποφάσεις για γενικότερα θέματα άμυνας και όχι για συγκεκριμένες προμήθειες».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι δεν είχε κοινωνικές σχέσεις με τον Άκη Τσοχατζόπουλο μετά το 1996 και υπενθύμισε ότι εκείνη συμμετείχε στην «κίνηση των τεσσάρων», προς υποστήριξη του Κώστα Σημίτη.

Σε σχέση με τη σύμβαση κατασκευής των υποβρυχίων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία HDW είπε ότι «επελέγη αυτή η λύση για να ενισχυθούν τα ναυπηγεία και να μη χαθούν θέσεις εργασίας. Θα μπορούσε να έχει επιλεγεί και άλλη λύση, αλλά θέλαμε, να απασχολήσουμε Έλληνες εργαζόμενους».

Υπενθυμίζεται, πως για την υπόθεση ήδη κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Το δικαστήριο έχει καλέσει, επίσης, για τις 27 Μαΐου ως μάρτυρες και τους αρχηγούς των τριών Όπλων, το επίμαχο χρονικό διάστημα, Αθανάσιο Τζογάνη, Μανώλη Παραγιουδάκη και Γιώργο Ιωαννίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα