Ο Σάντος, τα ρεκόρ του Σάντσες και το… παιχνίδι των πέναλτι δύο χρόνια μετά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Μια ελληνική σημαία που υπήρχε στις εξέδρες του Βελοντρόμ ίσως να προέδιδε τα συναισθήματα του κατόχου της για την ομάδα που υποστήριζε στον προημιτελικό Πορτογαλίας-Πολωνίας. Κάποιοι άνθρωποι του πάγκου των Πορτογάλων πάντως, όπως ο Ρικάρντο Σάντος και άλλα μέλη του προπονητικού τιμ σίγουρα θύμιζαν Ελλάδα, αφού πριν από δύο χρόνια δούλευαν στην εθνική μας ομάδα. Ο Φερνάντο

Σάντος αυτή τη φορά βγήκε νικητής στη διαδικασία των πέναλτι, δύο χρόνια μετά από εκείνη τη βραδιά της 29ης Ιουνίου 2014 στο Ρεσίφε όταν ο Φάνης Γκέκας αστόχησε σε πέναλτι και η Ελλάδα ηττήθηκε από την Κόστα Ρίκα 5-3.

Αυτή τη φορά η μοίρα το χρώσταγε του Πορτογάλου. Τι και αν δεν έχει πετύχει νίκη μέχρι τώρα η ομάδα του στο Euro; Τι και αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι σε κακή κατάσταση; Αυτός έριξε μέχρι και τον 18χρονο Ρενάτο Σάντσες βασικό στον προημιτελικό και ο πιτσιρικάς τον δικαίωσε 100%, με την απόδοσή του, το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε και το εύστοχο πέναλτι που χτύπησε με ψυχραιμία πολύπειρου ποδοσφαιριστή. Οχι ότι πρόκειται για τυχαία περίπτωση παίκτη. Ο 18χρονος «τρέλανε» τον Μουρίνιο που τον ήθελε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η Μπάγερν πρόλαβε και τον απέκτησε πληρώνοντας 35 εκατ. ευρώ και μετά το Euro αφήνει τη Μπενφίκα για χάρη της. Ο Ρενάτο Σάντσες έγινε, μάλιστα, με το γκολ που πέτυχε ο τρίτος νεότερος παίκτης που σκοράρει σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ο νεώτερος Πορτογάλος που σκοράρει σε αγώνα νοκ-άουτ. Ο προηγούμενος ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, από τον ημιτελικό του 2004 κόντρα στην Ολλανδία, από τον οποίο πήρε άλλον ρεκόρ, έγινε ο νεώτερος παίκτης που ξεκινάει βασικός για τους Πορτογάλους σε Euro, το οποίο είχε επίσης ο Ρονάλντο από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004.

Ο Φερνάντο Σάντος, όμως, δεν πίστεψε μόνο στον 18χρονο Ρενάτο Σάντσες, αλλά και στον 32χρονο Ρικάρντο Κουαρέσμα, έναν μεγάλο παίκτη αλλά με προβληματικό χαρακτήρα που δεν τον άφησε ποτέ να εξελιχθεί ανάλογα με τον προσόντα του και το ταλέντο του. Ο Σάντος τον επανέφερε στην εθνική και αυτός τον δικαίωσε, πέτυχε το νικητήριο γκολ με την Κροατία στο 117’ της παράτασης που έδωσε τη πρόκριση στην Πορτογαλία στους «8» και απέναντι στην Πολωνία σκόραρε στο τελευταίο πέναλτι και έστειλε την ομάδα στα ημιτελικά.

Το άρθρο Ο Σάντος, τα ρεκόρ του Σάντσες και το… παιχνίδι των πέναλτι δύο χρόνια μετά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα