Χιλιάδες πρόσφυγες επιλέγουν την επιστροφή στην πατρίδα τους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων όπως και απομάκρυνση της πιθανότητας συνέχισης της πορείας τους προς την Κεντρική Ευρώπη, έχει αναγκάσει το τελευταίο διάστημα αρκετούς πρόσφυγες να προβληματίζονται σχετικά με την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Ακριβώς για αυτό, αρκετοί πρόσφυγες που ζουν τις δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους, έχουν ήδη εκδηλώσει την πρόθεση του επαναπατρισμού. Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από το Διεθνή οργανισμό μετανάστευσης ένας

αριθμός προσφύγων που ξεπερνούν τις 3.000 έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ώστε να ενημερωθούν για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για τον οικειοθελή επαναπατρισμό στην χώρα προέλευσης τους.

Οι πρόσφυγες που μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, προέρχονται από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν και το Μαρόκο. Να σημειωθεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αναλαμβάνει την διεκπεραίωση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται, ενώ τους πρόσφυγες που επιλέγουν την οδό του οικειοθελούς επαναπατρισμού στις χώρες τους, τους δίδεται το ποσό των 500 ευρώ.

Το άρθρο Χιλιάδες πρόσφυγες επιλέγουν την επιστροφή στην πατρίδα τους εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
οικειοθελης επαναπατρισμού
Τυχαία Θέματα