ΔΝΤ: Έντονη ανησυχία για τα «λουκέτα» στην ελληνική αγορά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την έντονη ανησυχία για ενδεχόμενη απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας σε περίπτωση πτώχευσης της αλυσίδας Μαρινόπουλος εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,Τζέρι Ράις.

Σε συνέντευξη Τύπου ο κος Ράις ερωτηθείς από δημοσιογράφους, τόνισε ότι το ΔΝΤ ανησυχεί με τέτοιου είδους εξελίξεις.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «στόχος του Ταμείου είναι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα να είναι αξιόπιστο και λειτουργικό, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων και στην αντιμετώπιση της ανεργίας.»

Αναφορικά με τη χρηματοδοτική συμμετοχή ή μη του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2016 να έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ να αποφασίσει. Συμπλήρωσε ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή του Ταμείου αποτελεί η σημαντική μείωση του Δημόσιου Χρέους, αλλά και η αναπροσαρμογή των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα του Προϋπολογισμού σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα.

«Ντόμινο» λουκέτων μπορεί να προκαλέσει η πτώχευση του ομίλου

Τα συνολικά χρέη του Μαρινόπουλου απέναντι στους προμηθευτές ανέρχονται σε περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ, ενώ αν προσθέσει κανείς και τα χρωστούμενα σε τράπεζες και Δημόσιο ξεπερνούν τα 1,3 δισ. ευρώ.

Η αγορά αγωνιά για τυχόν «ντόμινο» που μπορεί να παρασύρει πολλές επιχειρήσεις, μικρότερες και μεγαλύτερες και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από τον όμιλο του λιανεμπορίου τροφίμων μετά και την αίτηση πτώχευσης εν λειτουργία που υπέβαλε και η οποία θα συζητηθεί σήμερα.

Τι λένε Μαξίμου και ΕΒΕΑ;

Φοβίζουν το Μαξίμου τα τεράστια χρέη 1,3 δισ. ευρώ του Μαρινόπουλου

«Αν τυχόν »σκάσει» η αλυσίδα Μαρινόπουλος θα είναι σε αντιστοιχία η Lehman Brothers της Ελλάδας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ καταλόγισε πολλές ευθύνες στη σημερινή διεύθυνση του ομίλου καθώς όπως είπε «δεν είναι μία κατάσταση που διαμορφώθηκε τους τελευταίους μήνες είναι τουλάχιστον 2 χρόνια που βλέπουμε ότι αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας του ίδιου του ομίλου».

Σχετικά με τις επιπτώσεις στην αγορά αν καταρρεύσει η αλυσίδα Μαρινόπουλος ο κ. Μίχαλος απάντησε ότι αυτό θα σημαίνει «άμεσο λουκέτο σε περίπου σε 150 επιχειρήσεις και σε νέους ανέργους που θα ξεπεράσουν τις 30.000».

Το άρθρο ΔΝΤ: Έντονη ανησυχία για τα «λουκέτα» στην ελληνική αγορά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα