Ο Ομπάμα υποστηρίζει Τραμπ: «Δώστε του χρόνο και μην κινδυνολογείτε»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται να προσαρμόζεται με την εκλογή του εκκεντρικού Ντόναλντ Τραμπ που κατάφερε με τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά του να θορυβήσει την πλειοψηφία πολιτικών και πολιτών.

Αν και ήταν από τους πρώτους που χαρακτήριζαν τον Ρεπουμπλικάνο ως ακατάλληλο πρόσωπο για το οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, τώρα προσπαθεί να καθησυχάσει τους λαούς.

Ο Ομπάμα, που βρίσκεται στη Λατινική Αμερική, ακολούθησε την ίδια γραμμή

που χάραξε στην Ευρώπη, καταβάλλοντας προσπάθειες να πείσει πως ο Ντόναλντ Τραμπ αξίζει μια ευκαιρία.

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με νέους ανθρώπους στο Περού και ανταλλάσσοντας απόψεις, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε: «Το κύριο μήνυμα που έχω για εσάς… και το μήνυμα που έδωσα στην Ευρώπη, είναι μην υποθέτετε το χειρότερο». Ο Ομπάμα ύστερα από διαπιστώσεις πως ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει προκαλέσει φοβίες, αλλάζει ρότα με σκοπό να εκτονώσει τον πανικό για το καλό της παγκόσμιας κοινότητας.

Στον τελευταίο σταθμό του «αποχαιρετιστήριου» ταξιδιού του, στη Λίμα, ο Ομπάμα τόνισε την σημασία μιας ειρηνικής και ομαλής συνύπαρξης.

«Περιμένετε να αναλάβει το πόστο της η διοίκηση και τότε μπορείτε να κρίνετε αν είναι συνεπής με το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας για συνύπαρξη σε ειρήνη και ευημερία», πρόσθεσε.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος, ήθελε μεταξύ άλλων να δώσει έμφαση στην διαφορά που μπορεί να έχει ο προεκλογικός αγώνας με την ίδια τη διακυβέρνηση, υπονοώντας πως ο «σκληρός» Τραμπ ίσως δείξει ένα πιο «μαλακό» πρόσωπο: «Θα είναι σημαντικό για όλους, σε όλο τον κόσμο, να μην κρίνουν απευθείας, αλλά να δώσουν στον νέο εκλεγμένο πρόεδρό μας την ευκαιρία να φτιάξει την ομάδα του, να εξετάσουν τα ζητήματα, να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι πολιτικές τους, γιατί όπως λέω πάντα, το πώς κάνεις προεκλογική εκστρατεία δεν είναι πάντα το ίδιο με το πώς κυβερνάς», υπογράμμισε.

Παράλληλα επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι ο Τραμπ θα τιμήσει τις αμερικανικές δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ, ενώ καθησύχασε τους Λατινοαμερικάνους λέγοντας πως δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές από τη νέα διοίκηση.

Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε: «Βλέπουμε κάποιες χώρες που πάνε προς τα πίσω, αντί για μπροστά, σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου, την ελευθερία του ίντερνετ, τον σεβασμό της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών», θέλοντας να σταθεί στη βαρύτητα των δημοκρατικών αξιών που όπως φαίνεται χάνουν σιγά- σιγά τη δύναμη τους.

Το άρθρο Ο Ομπάμα υποστηρίζει Τραμπ: «Δώστε του χρόνο και μην κινδυνολογείτε» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα