Οι επιπτώσεις του λουκέτου στη Super League

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Το πρωτάθλημα, μετά τις αποφάσεις αυτές, ξαναρχίζει στις 23 Νοεμβρίου. Αυτό θα συμβεί, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί οι προϋποθέσεις που (από την ΠΔΕ) είχαν τεθεί, με την απόφαση για διακοπή μετά τον εμπρησμό στο σπίτι του (πρώην αρχιδιαιτητή) Γ. Μπίκα. Ενώ λοιπόν όλοι περίμεναν από αυτό το Σαββατοκύριακο να ξεκινήσει η 11η αγωνιστική της Superleague, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ

αποφάσισε πως η επανέναρξη πάει για την άλλη εβδομάδα. Το… λουκέτο, συγκεκριμένα από το ξεκίνημα της σεζόν είναι η τρίτη αγωνιστική που δεν γίνεται, έχει μεγάλες επιπτώσεις για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπενθυμίζεται πως η απόφαση πάρθηκε εξαιτίας της πυρκαγιάς στο σπίτι του Μπίκα και της απόπειρας εκφοβισμού στον Τσαχειλίδη, ενέργειες που οδήγησαν στην παραίτηση της ΚΕΔ.
Όλα αυτά, βέβαια, δημιουργούν πρόβλημα στο πρωτάθλημα, που κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, επειδή οι μικρές ΠΑΕ θα έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, όπως και αβέβαιο μέλλον ενόψει της αδειοδότησης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο βασικός λόγος είναι ότι η NOVA θα παρατείνει την καταβολή των δόσεων για τα τηλεοπτικά, συγκεκριμένα για τον Φεβρουάριο. Πώς θα καλύψουν οι ομάδες συμβόλαια και μισθούς, αφού δεν είναι κρυφό ότι οι περισσότερες «ζουν» από αυτά; Πώς θα είναι συνεπείς σε παλαιότερες υποχρεώσεις τους, δηλαδή στην εξόφληση παικτών ή προπονητών που έχουν λαμβάνειν; Ήδη το συνδρομητικό κανάλι έχει προειδοποιήσει ότι θα ενεργοποιήσει ρήτρα συνολικού ύψους 6,8 εκατ. ευρώ, όπερ σημαίνει 350.000 ευρώ λιγότερα για κάθε ομάδα.
Οι ομάδες ήθελαν να παίξουν
«Η Super League δηλώνει ότι ούτε ο συνεταιρισμός ούτε οι ΠΑΕ-Μέλη του ούτε οι εργαζόμενοι σε αυτές ούτε οι φίλαθλοι φέρουν ευθύνη για τις ως άνω καταδικαστέες πράξεις, η αναστολή του Πρωταθλήματος δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα και ως εκ τούτου δηλώνει αντίθετη σε αυτή», ανέφερε η ανακοίνωση της διοργανώτριας στις 9 Νοεμβρίου, εμφανώς αντίθετη με το… λουκέτο. Μόνο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, οι οποίοι σύμφωνα με το πρόγραμμα θα έπαιζαν μεταξύ τους, έσπευσαν να διαχωρίσουν την θέση τους, τονίζοντας ότι συμφωνούν με την αναβολή.

Βόμβα στο μαγαζί του Κουτσοκούμνη

Μέσα σε όλα αυτά, έκρηξη έξω από το κτίριο της ασφαλιστικής εταιρείας του Κωστάκη Κουτσοκούμνη στη Λεμεσό της Κύπρου σημειώθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, προκαλώντας ζημιές στην είσοδο. Επρόκειτο για αυτοσχέδια βόμβα υψηλής ισχύος και είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του κτιρίου. Η Αστυνομία διερευνά όλα τα ενδεχόμενα και ένα από αυτά είναι η βόμβα να σχετίζεται με το ποδόσφαιρο λόγω της σχετικής ενασχόλησης του Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που τα γραφεία της εταιρείας γίνονται στόχος βομβιστών.

Ο ίδιος ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης σχολίασε το γεγονός αυτό με ανάρτηση στο Facebook, στην οποία ανέφερε: «Όταν κάνεις τομές… ενίοτε θα πρέπει να πληρώνεις και το τίμημα. Όταν κάνεις τομές… ξαφνικά ο δρόμος γίνεται μοναχικός. Συνεχίζουμε. Η εβδομάδα τελειώνει καλά. Καλημέρα σας φίλες και φίλοι… εύχομαι μια ασφαλισμένη Πέμπτη».

Το άρθρο Οι επιπτώσεις του λουκέτου στη Super League εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα