Ο. Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση σκέφτεται αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Η κυβέρνηση εργάζεται και εργάστηκε για δικαιότερη κατανομή των φόρων. Όλη αυτή την καταστροφή που είχε προαναγγελθεί με τον ΕΝΦΙΑ, τελικά δεν την είδαμε και η κυβέρνηση εργάστηκε ώστε για τη συντριπτική πλειονότητα να μην αυξηθεί ή και να ελαττωθεί ο φόρος» ανέφερε, η Ο. Γεροβασίλη στον Real.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, μίλησε για στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το 92% των φορολογουμένων θα έχει

λιγότερο, ίδιο ή καθόλου φόρο και κάποιοι από αυτούς θα έχουν αυξημένο ΕΝΦΙΑ έως 10 ευρώ.

Αντιθέτως, όπως ανέφερε, μειωμένο ή πολύ μειωμένο ΕΝΦΙΑ θα έχουν όσοι έχουν διαμερίσματα μονοκατοικίες σε λαϊκές γειτονιές, (Παγκράτι, Περιστέρι, Νίκαια κλπ) με μειώσεις έως και 300 ευρώ λιγότερα. Αυξημένος θα είναι ο ΕΝΦΙΑ σε μονοκατοικίες σε μεσαία μεγάλα οικόπεδα, μεγάλα διαμερίσματα στο Κολωνάκι, το Παλαιό Ψυχικό, την Εκάλη και τη Γλυφάδα.

Όταν η Ο. Γεροβασίλη ρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός προτίθεται να εξαγγείλει αλλαγές για τον ΕΝΦΙΑ στη Θεσσαλονίκη, απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δηλώσει ότι στο επόμενο διάστημα, γίνεται επεξεργασία και προσπάθεια να αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ από φόρο ακίνητης περιουσίας που θα ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα και θα είναι δίκαιος. «Αυτός είναι ο στόχος και θα γίνει στο επόμενο διάστημα χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω το πότε ακριβώς», είπε η Ο. Γεροβασίλη.

Το άρθρο Ο. Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση σκέφτεται αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα