Ο εξαιρετικά πολύπλοκος εγκέφαλος του Αϊνστάιν

Ο διάσημος φυσικός Αλβέρτος Αϊνστάιν είχε έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό πτυχώσεων και αυλακών στον εγκέφαλό του, ο οποίος μπορεί να του έδωσε την ικανότητα να σκέφτεται με «ασυνήθιστο τρόπο», ισχυρίζονται επιστήμονες.

Παρά το γεγονός ότι ο εγκέφαλος τού βραβευμένου με Νόμπελ φυσικού, χωρίστηκε σε 240 κομμάτια και διανεμήθηκε στους ερευνητές μετά το θάνατό του, το 1955, τα περισσότερα από τα δείγματα έχουν χαθεί και ελάχιστα έχουν γραφτεί για την ανατομία του εγκεφάλου του.

Τώρα οι επιστήμονες, με τη χρήση φωτογραφιών του εγκεφάλου του, κατάφεραν να φτιάξουν έναν «οδικό

χάρτη», ο οποίος αποκαλύπτει τις ιδιότητες του μυαλού του.

Μια σύγκριση με άλλους 85 εγκεφάλους έδειξε ότι, αν και ο εγκέφαλος του μεγάλου επιστήμονα ήταν μεσαίου μεγέθους, ζυγίζοντας 1.230 γραμμάρια, ορισμένες περιοχές περιείχαν έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό πτυχώσεων και αυλακών.

Σε κάθε λοβό του εγκεφάλου του, ο ανθρωπολόγος Dean Falk του Florida State University, διαπίστωσε «περιοχές που έχουν εξαιρετικά περίπλοκες περιπλέξεις».

Τα ευρήματα επιβεβαίωσαν προηγούμενες μελέτες που ανέφεραν πως το ασυνήθιστο σχήμα στις «κορυφογραμμές» του εγκεφάλου του, μπορεί να συνδέεται με την αξιοσημείωτη ικανότητα του Αϊνστάιν να επιλύει ιδιαίτερα προβλήματα φυσικής.    

Πληροφορίες από: Telegraph

Keywords
Τυχαία Θέματα