Μήνυση κατά Delta και KLM για τη γυναίκα που ήταν «πολύ χοντρή για να πετάξει»

Ο σύζυγος μιας Αμερικανίδας γυναίκας που θεωρήθηκε ως «πολύ ‘μεγάλη’ για να πετάξει» με αεροπλάνο, από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, πρόκειται να μηνύσει τις αεροπορικές εταιρείες που θεωρεί ως υπεύθυνες για τον θάνατό της.

Οι δύο εταιρείες είχαν αρνηθεί στη Vilma Soltesz, που ζύγιζε περίπου 193 κιλά, τη δυνατότητα να πετάξει, σε δύο πτήσεις τον Οκτώβριο. Τελικά, η γυναίκα πέθανε από  νεφρική ανεπάρκεια πριν προλάβει να επιστρέψει στις ΗΠΑ και να επισκεφτεί τους ιατρούς της. Προηγουμένως

και ενώ η Vilma βρισκόταν στην Ευρώπη, είχε αρνηθεί να δεχθεί θεραπεία από Ούγγρους ιατρούς, στους οποίους δεν είχε εμπιστοσύνη.

Η εταιρεία Delta Airlines δήλωσε ότι έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τη δεχθεί σε κάποια πτήση της, αλλά ήταν «φύσει αδύνατον» να ταξιδέψει.

Αντιθέτως, ο Peter Ronai, δικηγόρος που ενεργεί για λογαριασμό του συζύγου της, δήλωσε πως «οι αεροπορικές εταιρείες ανέλαβαν την ευθύνη να την πάνε στην Ουγγαρία, οπότε ήταν ευθύνη τους να τη γυρίσουν πίσω στις ΗΠΑ».

Από την πλευρά της, η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM δήλωσε πως δεν «ήταν σε θέση» να τη φιλοξενήσει σε πτήση της, όπου η Vilma είχε κάνει κράτηση δύο θέσεων. Σύμφωνα με τον κ. Ronai, η γυναίκα δεν μπορούσε να δεθεί στη θέση της, με αποτέλεσμα ο πιλότος να πάει κοντά της και να της ζητήσει να κατεβεί από το αεροπλάνο.

Αμφότερες, Delta Airlines και KLM, δήλωσαν πως έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να επιστρέψει η άτυχη γυναίκα στην οικογένειά της. «Τα αρχεία μας δείχνουν πως το προσωπικό του σκάφους έκανε επανειλημμένες προσπάθειες για περίπου μια ώρα, προκειμένου να επιβιβαστεί η γυναίκα, αλλά δεν κατάφεραν τελικά να την ‘βάλουν’ στο αεροσκάφος», υποστήριξε η Delta.

Ο σύζυγός της γυναίκας διεκδικεί τώρα περίπου 4,6 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση από την Delta και KLM.

Πληροφορίες από: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα